Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Εως 70% μειώθηκαν οι πωλήσεις στον κλάδο ένδυσης
Εως 70% μειώθηκαν οι πωλήσεις στον κλάδο ένδυσης

Εως 70% μειώθηκαν οι πωλήσεις στον κλάδο ένδυσης

Στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων βρέθηκν το πρώτο τετράμηνο του 2015 οι ένδυσης – κλωστοϋφντουργίας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αρνητική μεταβολή στα μεγέθη τους, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕ).

Ιδίως μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, οι επιχειρήσεις του κλάδου είδαν να «ξηλώνονται» περαιτέρω οι αντοχές τους, καθώς οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό μεταξύ 40% και 70%, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕ, ο οποίος επισημαίνει ότι «η παρατεταμένη περίοδος ς με τους έχει επηρεάσει αρνητικά την κατανάλωση και τις πωλήσεις των επιχειρήσεων».

Αναλυτικότερα, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2015 ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων ένδυσης στην εγχώρια αγορά σημείωσε πτώση κατά 6% και εκείνων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας κατά 5,1%. Σε ό,τι αφορά πάντως το εξωτερικό εμπόριο, οι εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν στα 431 εκατ. ευρώ σημειώνοντας 3,6% έναντι του α΄ τετραμήνου του 2014. Η οφείλεται στην άνοδο των εξαγωγών βαμβακιού κατά 7,6% και στην αύξηση των εξαγωγών της κλωστοϋφαντουργίας κατά 5,3%. Η ένδυση κατέγραψε οριακή αύξηση της τάξεως του 0,5%.
«Με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά επιβάλλονται η άμεση οριστικοποίηση της νέας ς με την τρόικα και το άνοιγμα των τραπεζών για να επανέλθει σταδιακά η ομαλότητα και η ηρεμία στην αγορά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση