Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ενίσχυση του Α.Γ.Ν.Β. με ογκολόγους ζητά ο δήμαρχος Βόλου
Ενίσχυση του Α.Γ.Ν.Β. με ογκολόγους ζητά ο δήμαρχος Βόλου

Ενίσχυση του Α.Γ.Ν.Β. με ογκολόγους ζητά ο δήμαρχος Βόλου

Την τοποθέτηση τριών επιπλέον ογκολόγων στο Νοσοκομείο Βόλου ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας,  Μ. Βορίδη, και που κοινοποιείται στους βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, υπογραμμίζοντας τα χρονίζοντα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και που πολλαπλασιάζονται εξ αιτίας της αλματώδους αύξησης των περιστατικών καρκινοπάθειας, που αποκαλύπτονται από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει  το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου  θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την κατάσταση της υγείας των ογκολογικών ασθενών. Ιδιαίτερα οι καρκινοπαθείς του Νομού Μαγνησίας που εξυπηρετούνται από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου  κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ογκολόγων, κάθε χρόνο στη Θεσσαλία εκδηλώνονται χιλιάδες νέες νεοπλασίες ασθενών (καρκινοπάθειες).

Ήδη τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν λόγω των προβλημάτων στις υποδομές, στις ελλείψεις μηχανημάτων, αλλά κυρίως στις ελλείψεις εξειδικευμένων γιατρών. Η υποστελέχωση του τμήματος στην των ογκολόγων είναι τέτοια (υπάρχει μόνο ένας) που δεν επιτρέπουν την  αξιοπρεπή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών αναγκάζοντάς τους ή να περιπλανηθούν στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης αναζητώντας ραντεβού ή όσοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησής τους για τη διενέργεια της θεραπείας τους μένουν να πεθάνουν σπίτι τους.

Με αφορμή στοιχεία και από πολλά δημοσιεύματα θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη το διορισμό από το Υπουργείο σας τουλάχιστον τριών γιατρών με την του ογκολόγου.

Ζητούμε την έγκριση των θέσεων από το Υπουργείο σας, το συντομότερο δυνατόν, διότι η ύπαρξη επιπλέον ογκολόγων, θα σημάνει και κλίμα ασφαλείας για τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση