Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ενίσχυση του Α.Γ.Ν.Β. με ογκολόγους ζητά ο δήμαρχος Βόλου
Ενίσχυση του Α.Γ.Ν.Β. με ογκολόγους ζητά ο δήμαρχος Βόλου

Ενίσχυση του Α.Γ.Ν.Β. με ογκολόγους ζητά ο δήμαρχος Βόλου

Την τοποθέτηση τριών επιπλέον ογκολόγων στο οσοκομείο Βόλου ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας,  Μ. Βορίδη, και που κοινοποιείται στους του ομού, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, υπογραμμίζοντας τα χρονίζοντα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και που πολλαπλασιάζονται εξ αιτίας της αλματώδους αύξησης των περιστατικών καρκινοπάθειας, που αποκαλύπτονται από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει  το Νοσοκομείου Βόλου  θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την κατάσταση της υγείας των ογκολογικών ασθενών. Ιδιαίτερα οι καρκινοπαθείς του Νομού Μαγνησίας που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείου Βόλου  κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ογκολόγων, κάθε χρόνο στη εκδηλώνονται χιλιάδες νέες νεοπλασίες ασθενών (καρκινοπάθειες).

Ήδη τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν λόγω των προβλημάτων στις , στις ψεις μηχανημάτων, αλλά κυρίως στις ψεις εξειδικευμένων γιατρών. Η υποστελέχωση του τμήματος στην ειδικότητα των ογκολόγων είναι τέτοια (υπάρχει μόνο ένας) που δεν επιτρέπουν την  αξιοπρεπή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών αναγκάζοντάς τους ή να περιπλανηθούν στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης αναζητώντας ραντεβού ή όσοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μετακίνησής τους για τη διενέργεια της ς τους μένουν να πεθάνουν σπίτι τους.

Με αφορμή στοιχεία και από πολλά δημοσιεύματα θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη το διορισμό από το Υπουργείο σας τουλάχιστον τριών γιατρών με την ειδικότητα του ογκολόγου.

Ζητούμε την έγκριση των θέσεων από το Υπουργείο σας, το συντομότερο δυνατόν, διότι η ύπαρξη επιπλέον ογκολόγων, θα σημάνει και κλίμα ασφαλείας για τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα.»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση