Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Ενεργοποιούνται από την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης
Ενεργοποιούνται από την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης

Ενεργοποιούνται από την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης

Σε λειτουργία τίθεται από την ερχόμενη Παρασκευή το μέτρο της χρήσης καρτών για αγορές σε καταστήματα τροφίμων. Χθες ξεκίνησε η διανομή των καρτών αλληλεγγύης από τα στους 145.360 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης (συνολικά 349.826 άτομα) και έως την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει πιστωθεί σε αυτές και το χρηματικό ποσό της πρώτης ς συνολικού ύψους 16,2 εκατ. ευρώ. Ετσι, οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν σε και άλλα καταστήματα με τρόφιμα που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι τα 70 ευρώ. ια ένα ζευγάρι χωρίς το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται 30 ευρώ, μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια. Το πρόγραμμα του επιδόματος σίτισης είναι σε ισχύ από τον περασμένο Απρίλιο και στόχος είναι τα να δοθούν στους δικαιούχους έως τον Οκτώβριο.

Αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη μέσα στον μήνα –οι αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες– θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για την επιδότηση ενοικίου, πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής μόνο 6.500, περίπου, από τους 30.575 δικαιούχους (συνολικά 87.541 άτομα) έχουν φροντίσει να τακτοποιήσουν τα δια τους και αναμένεται να συγκεντρωθεί μια πρώτη «κρίσιμη μάζα» ώστε να ξεκινήσουν οι πιστώσεις. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα υπάρχουν , αλλά όσοι έχουν μπει στο πρόγραμμα θα δικαιούνται εννέα μηνιαία επιδόματα ενοικίου (αφορολόγητα για τον ιδιοκτήτη). Τα ποσά είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ όπως και για τη σίτιση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση