Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Ενεργοποιούνται από την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης
Ενεργοποιούνται από την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης

Ενεργοποιούνται από την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης

Σε λειτουργία τίθεται από την ερχόμενη Παρασκευή το μέτρο της χρήσης καρτών για αγορές σε τροφίμων. Χθες ξεκίνησε η των καρτών αλληλεγγύης από τα στους 145.360 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης (συνολικά 349.826 άτομα) και έως την ερχόμενη Παρασκευή θα έχει πιστωθεί σε αυτές και το χρηματικό ποσό της πρώτης δόσης συνολικού ύψους 16,2 εκατ. ευρώ. Ετσι, οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα με τρόφιμα που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι τα 70 ευρώ. Για ένα χωρίς παιδιά το ποσό ανέρχεται στα ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται 30 ευρώ, μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια. Το πρόγραμμα του επιδόματος σίτισης είναι σε ισχύ από τον περασμένο Απρίλιο και στόχος είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους έως τον Οκτώβριο.

Αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα –οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες– θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για την επιδότηση ενοικίου, πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής μόνο 6.500, περίπου, από τους 30.575 δικαιούχους (συνολικά 87.541 άτομα) έχουν φροντίσει να τακτοποιήσουν τα διαδικαστικά τους και αναμένεται να συγκεντρωθεί μια πρώτη «κρίσιμη μάζα» ώστε να ξεκινήσουν οι πιστώσεις. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα υπάρχουν αναδρομικά, αλλά όσοι έχουν μπει στο πρόγραμμα θα δικαιούνται εννέα μηνιαία επιδόματα ενοικίου (αφορολόγητα για τον ιδιοκτήτη). Τα ποσά είναι από 70 μέχρι 220 ευρώ όπως και για τη .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση