Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής
Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής

Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής

Την του Λυκείου Αργαλαστής στο Νότιο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 483.142,95 ευρώ με χρηματοδότηση από το 2014-2020.

«Σε συνεργασία με την σντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων , τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του 2014-2020, εκσυγχρονίζουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Λυκείου στην , ώστε να γίνει πιο λειτουργικό, να προσφέρει καλύτερες συνθήκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων σε όλη την Περιφέρεια, με 90 έργα συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πράσινα κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση». Επενδύσουμε σε έργα ουσίας που αφήνουν πίσω τους μέλλον και επιπλέον τονώνουν την τοπική , γιατί πίσω από κάθε δημόσιο έργο κρύβονται θέσεις εργασίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο
Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο, Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής : Θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, στο σύστημα θέρμανσης (τοποθέτηση /Θ) και τοποθέτηση φωτιστικών LED.

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την παράταση υποβολής αιτήσεων στο #κτηματολόγιο #κτηματολόγιο - https://t.co/pfaP3bJH7X -

  • Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/dp9rCldPn4 -

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

"Αλιεύοντας" την είδηση