Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Ενας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές, λόγω κακοκαιρίας
Ενας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές, λόγω κακοκαιρίας

Ενας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές, λόγω κακοκαιρίας

«Μαστίγωσαν» τη χώρα οι νοτιάδες χθες, προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα στα Χανιά και πολλές καταστροφές. εκρός ανασύρθηκε από το κατεστραμμένο αυτοκίνητό του χθες το πρωί στη Λεωφόρο Σούδας ο οδηγός, όταν το όχημα καταπλακώθηκε από τμήμα ευκαλύπτου που έπεσε μέσα στον δρόμο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Επίσης, ής της Β΄ τάξης του λυκείου Βάμου στην Κρήτη τραυματίστηκε χθες το πρωί, πάλι από δέντρου, την ώρα που βρισκόταν έξω από το σχολείο του. Ο Χανίων αποφάσισε χθες όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, από το ύψος των Αγίων Πάντων μέχρι και την περιοχή της εωργιούπολης, έπεσαν με τμήματα δέντρων και κλαδιά, τα οποία απομακρύνθηκαν ύστερα από κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας.

Οι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, κυρίως στον Αποκόρωνα. Αρκετές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «ίκος Καζαντζάκης» ακυρώθηκαν, ενώ στο Ρέθυμνο ο δήμος αποφάσισε το κλείσιμο του δημοτικού κήπου για λόγους ασφαλείας δημοτών και επισκεπτών. Στη Φινοκαλιά Λασιθίου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψε τις ισχυρότερες ριπές ανέμου στη χώρα (155 km/h).

Χθες δεν δεψαν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς υπήρξε απαγορευτικό λόγω ισχυρών ανέμων, που έφθασαν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ· εξαίρεση αποτέλεσαν τα πλοία κλειστού τύπου για τον Αργοσαρωνικό, τα οποία κινήθηκαν. Τέσσερις ώρες (από τις 6 π.μ. έως τις 10 π.μ.) χρειάστηκε χθες το πλοίο «Ελυρος» για να δέσει στη Σούδα, και αυτό έγινε με τη ρυμουλκών.

Η αφρικανική σκόνη έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο Ρέθυμνο και σε άλλα μέρη της Κρήτης, με αρκετοί πολίτες να κυκλοφορούν με μάσκες. Χαμηλό νέφος σκόνης σκέπασε χθες και το λεκανοπέδιο, περιορίζοντας την ορατότητα και δημιουργώντας ανεπιθύμητες συνθήκες για τους κατοίκους της Αθήνας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση