Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Ρόδο αναστάτωσε τοπικό πανηγύρι
Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Ρόδο αναστάτωσε τοπικό πανηγύρι

Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Ρόδο αναστάτωσε τοπικό πανηγύρι

Ένταση προκλήθηκε σε τοπικό πανηγύρι στη Ρόδο, όταν κλιμάκιο του επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο στους πωλητές που είχαν στήσει εκεί τα περίπετρα τους. Ειδικότερα, η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού Μαριτσά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε πανηγύρι για τη του Σωτήρα Χριστού.

Όμως το βράδυ της Τετάρτης και ενώ ο κόσμος διασκέδαζε, η παρουσία των ελεγκτών του δεν άρεσε σε κάποιους, με  αποτέλεσμα  να αποδοκιμάσουν το κλιμάκιο που βρέθηκε εκεί για να κάνει τη δουλειά του.

Κάποιοι ανέφεραν πως οι ελεγκτές προπηλακίστηκαν και στη συνέχεια «δραπέτευσαν» από εκεί χάρη σε που δέχθηκε κλήση τους. Ωστόσο κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η αλήθεια απέχει από αυτή την εκδοχή.

Ο Λάζαρος Κασέκας, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσων, έκανε λόγο για «υπερβολές». «Κόσμος από όλη τη Ρόδο στήνει τα κιόσκια του και μετέχει στη μεγάλη του Σωτήρα Χριστού. Το πανηγύρι συνήθως διοργανώνει ο αθλητικός όμιλος του χωριού, “Ηρακλής”. Οι ελεγκτές έφτασαν εκεί με . Στον δεύτερο έλεγχο -αν δεν κάνω λάθος- κάποιοι πωλητές εξέφρασαν δυσαρέσκεια σε έντονο ύφος, όμως υπήρξε άμεση παρέμβαση τρίτων, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους. Τα πνεύματα κατευνάστηκαν αμέσως» λέει ο κ. Κασέκας.

«Δεν προπηλακίστηκε κανείς και δεν φυγαδεύτηκε κανείς. Οντως υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες, όμως όχι προσωπικά για τους ελεγκτές, αλλά για το γεγονός πως υπήρξαν σε παραδοσιακό πανηγύρι», προσθέτει ο κ. Κασέκας, πρόεδρος, σήμερα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών «Ο ΚΕΡΩΝΙΑΤΗΣ», συμπληρώνοντας ότι «οι – επιτηδευματίες πρέπει να έχουν ταμειακές μηχανές. Ομως, αν πρόκειται για μη κερδοσκοπικό φορέα -όπως ο αθλητικός σύλλογος που διοργανώνει το γλέντι με ορχήστρα εθελοντική- δικαιούται απαλλαγή ΦΠΑ σε τρεις εκδηλώσεις τον χρόνο. Ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν ήταν έτοιμος να έχει φοροαπαλλαγή και έτσι δεν άνοιξε το περίπτερό του. Ωστόσο υποψιάζομαι πως διαπιστώθηκαν κάποιες ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το κείμενο της διακήρυξης Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου #ΤριμερήςΣύνοδος - https://t.co/XdaqO2UWwf -

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

"Αλιεύοντας" την είδηση