Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη
Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Εκρηκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς τα σύνορα παραμένουν προς τον βαλκανικό διάδρομο κλειστά. Οι βροχές που έπεσαν τις προηγούμενες μέρες στον προσφυγικό καταυλισμό, μετέτρεψαν τους χώρους όπου στοιβάζονται πάνω από 13.000 πρόσφυγες σε ένα άθλιο χωνευτήρι από λάσπες, δάκρυα παιδιών (αλλά και μεγαλύτερων) και περιφραγμένες ελπίδες. Η κατάσταση είναι εκρηκτική, καθώς η απογοήτευση συνυπάρχει με την οργή, ενώ θερίζει η πείνα και αναπτύσσεται η αισχροκέρδεια. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η πραγματικότητα από ς. Οπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές από εθελοντικές οργανώσεις πολλά α αρρώστησαν τις τελευταίες μέρες, καθώς το κρύο είναι τσουχτερό και μέσα στις βρεγμένες σκηνές, κοιμούνται και έγκυες. Στο νοσοκομείο του μεταφέρθηκαν 14 προσφυγόπουλα (μαζί με τους συνοδούς τους), γεμίζοντας ασφυκτικά τη μικρή μονάδα. Επειτα από μέρες απουσίας της Πολιτείας έφτασαν τη Δευτέρα δύο κινητές μονάδες του ΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τις εθελοντικές οργανώσεις οι πρόσφυγες στην Ειδομένη ξεπερνούν τις 13.000-14.000. Την ίδια ώρα, το δι Συντονιστικό Οργανο ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι πως στην Ειδομένη βρίσκονταν 8.550 άτομα, δηλαδή μόνο όσοι ήταν μέσα στην κατασκήνωση. Συνολικά στην , σύμφωνα με το Συντονιστικό Οργανο, βρίσκονταν χθες 34.183 πρόσφυγες και μετανάστες (περίπου 2.000 λιγότεροι από ό,τι προχθές, χωρίς να εξηγείται αυτή η ). Οσον αφορά την κατανομή τους, 6.835 βρίσκονταν στα νησιά (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Μεγίστη, Κω, Λέρο και Κάλυμνο). Οι 8.341 φιλοξενούνταν στην Αττική: στο Σχιστό (1.780), στον Ελαιώνα (710), στο γήπεδο του μπέιζμπολ (1.282), στο γήπεδο του χόκεϊ (1.419), στην αίθουσα αφίξεων του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό (1.200), στο Λαύριο (106) και στο λιμάνι του Πειραιά (1.844).

Τις μεσημεριανές ώρες, πάντως, ο αριθμός των προσφύγων στον Πειραιά αυξήθηκε πολύ, καθώς έφτασαν δύο πλοία από τα νησιά και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο με 3.200 άτομα συνολικά. Η κατάσταση κι εκεί χειροτερεύει πολύ, ενώ πραγματοποιήθηκε και μικρή προσφύγων με κεντρικά συνθήματα «Είμαστε άνθρωποι» και «Ανοίξτε τα σύνορα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση