Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ για τα 72 χρόνια απελευθέρωσης του Βόλου
Εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ για τα 72 χρόνια απελευθέρωσης του Βόλου

Εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ για τα 72 χρόνια απελευθέρωσης του Βόλου

Με φορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την απελευθέρωση του Βόλου από τις δυνάμεις Κατοχής, το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ – Μαγνησίας, η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΕ διοργανώνει εκ.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου , στις 11:00 πμ : Κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και αγώνα της περιοχής . Κατά σειρά στις Φυλακές Αλεξάνδρας (Ιωλκού με Αλεξάνδρας), Πλατεία ς, , 6ο χιλιόμετρο Βόλου-Λάρισας.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου : Ιστορικός περίπατος στα χνάρια της αγωνιστικής δράσης της γενιάς του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟ, του μέσα στην πόλη του Βόλου. Αφετηρία , η διασταύρωση των οδών Κουμουνδούρου-Τ. Οικονομάκη, στις 11:00 π.μ.

Η μνήμη και η τιμή της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, αλλά και των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων μαχητών που πέρασαν από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ειδικά σήμερα, που ο λαός στενάζει και η εποποιία της ς Αντίστασης και του ΔΣΕ βρίσκονται στο στόχαστρο.

Επιχειρείται η αποσιώπηση, διαστρέβλωση και συκοφάντηση του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ στην Απελευθέρωση της χώρας εώ από μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρείται ταυτόχρονα και η καπηλεία και η ταύτιση της ηρωικής λαϊκής πάλης με τη δική της ταξική πολιτική υπηρέτησης της στρατηγικής του κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του.

Οι νεκροί του λαού , οι βασανισμένοι, οι εξόριστοι, οι εκτελεσμένοι δε θα γίνουν ποτέ το συγχωροχάρτι της κυβέρνησης που τη μια μέρα στήνει φιέστες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την άλλη λούζει στα χημικά τους συνταξιούχους διαδηλωτές.

Καλούνται εργαζόμενους και η νεολαία της περιοχής να συμμετέχουν στις εκ για την απελευθέρωση από το φασισμό, να μάθουν την αλήθεια και την ιστορία και να οπλιστούν με αυτή, στις σύγχρονες μάχες απέναντι στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση