Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τον Μάη του ’36
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τον Μάη του ’36

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τον Μάη του ’36

Σειρά εκδηλώσεων με θέμα:«80 χρόνια από τις ηρωικές απεργίες του Μάη και Ιούνη του 1936 στο Βόλο.Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τους μεγάλους του εργατικού κινήματος» διοργανώνει η Τ.Ε. Βόλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τιμώντας την 80ή επέτειο του Μάη του 1936.

Οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να φωτίσουν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια του δίμηνου απεργιακού αγώνα το Μάη και Ιούνη του 1936 με τον καθοριστικό ρόλο του ΚΚΕ, το πώς οργανώθηκαν, τη σχέση τους με τα αντίστοιχα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, το ποια ήταν η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος και των σωματείων, πως αντιμετώπισαν το κύμα καταστολής στο τέλος των κινητοποιήσεων, πως – και παρά την κατάληξη – μπήκαν οι βάσεις για να γραφτεί τη δεκαετία 1940-1949 η πιο λαμπρή σελίδα του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας τον αιώνα που πέρασε.

Το των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

-Την 15 Μάη, με έναρξη την πλατεία στις 11:30 το πρωί, θα βαδίσουν σε έναν «ιστορικό περίπατο» στα χνάρια της μεγάλης απεργίας της 2ας Ιούνη του 1936, με τις μεγάλες συγκρούσεις των εργατών με τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των βιομηχάνων και τις κρατικές δυνάμεις καταστολής.

-Από την Τρίτη 17 Μάη έως και την Πέμπτη 19 Μάη και ώρες 5:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, θα λειτουργεί φωτογραφίας και θα γίνεται του χρονικού των γεγονότων μέσω του ιστορικού υλικού που θα εκτίθεται.

-Την Πέμπτη 19 Μάη, στις 7:30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, θα πραγματοποιηθεί .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

  • Με τραύμα στο κεφάλι 24χρονος #δικυκλιστής στο ΑΓΝΒ #δικυκλιστής - https://t.co/kdxdCFg9yp -

"Αλιεύοντας" την είδηση