Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Δραματική η κατάσταση στη Μυτιλήνη – Επεισόδια ξανά στο λιμάνι
Δραματική η κατάσταση στη Μυτιλήνη – Επεισόδια ξανά στο λιμάνι

Δραματική η κατάσταση στη Μυτιλήνη – Επεισόδια ξανά στο λιμάνι

Επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της ς το βράδυ του Σαββάτου, όταν περίπου 500 πρόσφυγες Αφγανοί αφού πραγματοποίησαν στο λιμάνι, κατευθύνθηκαν προς το πλοίο “Tera Jet” και κατέλαβαν τον καταπέλτη, απαιτώντας να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν για τον Πειραιά ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή τους και δεν έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα. Η κίνησή τους προκάλεσε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που τους απομάκρυναν. Κατά την διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν για να τους παρασχεθούν οι .

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην , αφού οι πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει το νησί εγκαταστάθηκαν εκ νέου στο λιμάνι, έπειτα από τις συγκρούσεις μεταναστών και με την αστυνομία και το λιμενικό. Άγνωστος είναι ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά και ο .

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου το λιμάνι της πόλης «άνοιξε» για χιλιάδες μετανάστες που το πολιορκούσαν μετά το χθεσινό άδειασμά του.

Είχαν προηγηθεί δεκάδες συγκρούσεις κατά τις οποίες Αφγανοί κυρίως επιτίθενταν στις αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις που φύλαγαν τις εισόδους του λιμανιού διεκδικώντας την καταγραφή τους και την άμεση αναχώρηση τους. Αναχώρηση που όμως δεν είναι δυνατή αφού οι θέσεις για τα πλοία που αναχώρησαν ή και θα αναχωρήσουν αργά το βράδυ σήμερα για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη είχαν κλείσει.

Συγκεκριμένα χθες νωρίς το πρωί αναχώρησαν για Πειραιά 2.500 άτομα με το πλοίο . Άλλα 540 αναχώρησαν με το πλοίο «Blue Star 1» και 400 αναχωρούν τα μεσάνυχτα με το «Αριάδνη» για . Την ίδια ώρα, το «Τέρα Τζετ» που έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσει τα μεσάνυχτα για Πειραιά με 1800, έχει 400 κενές θέσεις αφού δεν έχουν εκδοθεί δικαιολογητικά που θα επιτρέψουν σε όλο τον κόσμο να φύγει από το νησί. Κι αυτό τη στιγμή που για τις 5.30 αύριο το πρωί, έχει προγραμματισθεί νέο για Πειραιά με το για το οποίο όμως ως τις 8.00 χθες το βράδυ δεν είχε εκδώσει εισιτήρια λόγω της μη έκδοσης δικαιολογητικών από τις αρμόδιες αρχές, που φαίνεται πως αδυνατούν να προχωρήσουν γρήγορα τη απαραίτητη διαδικασία λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.

Την ίδια ώρα το σύνολο των δημοσίων χώρων της πόλης έχουν μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό. Σκηνές έχουν στηθεί σε όλο το λιμάνι, στα πεζοδρόμια της προκυμαίας, στα Τσαμάκια, στην πλατεία στο Κιόσκι, στο δημοτικό κήπο, στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης ακόμα και στο απομακρυσμένο πάρκο Καραπαναγιώτη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση