Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στα Σφακιά και στην Αρτέμιδα
Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στα Σφακιά και στην Αρτέμιδα

Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν στα Σφακιά και στην Αρτέμιδα

Δύο μικρά κορίτσια έχασαν την ζωή τους ενώ κολυμπούσαν σε δύο διαφορετικά σημεία της χώρας, την Πέμπτη. Το πρώτο κορίτσι, ηλικίας 8 ετών, από τα Χανιά, πνίγηκε σε πισίνα υ στην περιοχή του Φραγκοκάστελου Σφακίων

Το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς λουόμενοι ενώ το μικρό βρισκόταν στην πισίνα, αντιλήφθησαν ότι δεν κινείται. Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ όσοι βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο προσπάθησαν να του προσφέρουν τις . Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων όπου και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες ανάνηψης χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την νεκροψία – νεκροτομή, ο του κοριτσιού οφείλεται σε πνιγμό. Ο Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης που εξέτασε τη σωρό του άτυχου κοριτσιού απέδωσε το θάνατο του παιδιού σε πνιγμό εντός γλυκού ύδατος πισίνας, καθώς από την νεκροψία δεν προέκυψε καμία ένδειξη για παθολογικές ή άλλες αιτίες.

Το δεύτερο κορίτσι, ηλικίας 10 ετών, ανασύρθηκε τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης από τη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας, όπου είχε πάει για μπάνιο με τη μητέρα της.

Συγγενικό πρόσωπο επικοινώνησε με το Αμεσης ς και στο σημείο έσπευσε δύναμη του λιμενικού, όπου διαπίστωσε ότι το άτυχο δεν είχε τις αισθήσεις του και ότι ήταν νεκρό.

Η 10χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σπάτων όπου διαπιστώθηκε ο της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στο εκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση