Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο»

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις σκέψεις της καρδιάς του, εξ αφορμής του προχθεσινού τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι. Τόνισε ότι δε μπορούσε να διανοηθεί πως οι μεταπολεμικές γενιές, που βιώνουν την έκρηξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, που μεγάλωσαν σε δημοκρατίας και ελευθερίας, ακόμα, για κάποιους και από την έννοια του Θεού, θα ζούσαν ανάλογες τραγωδίες. «Φτιάξαμε έναν πολιτισμό, τον Δυτικό, θεμελιωμένο στην κατανάλωση των υλικών αγαθών, ως τα μόνα ικανά να προσφέρουν στον άνθρωπο την ευτυχία.

Κι όμως, να που και τη δική μας γενιά φαίνεται πως θα την ακουμπήσει ένας καινούργιος πόλεμος. Τα γεγονότα είναι ραγδαία και η αναπόφευκτη, με υπόβαθρο ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο: τον θρησκευτικό φανατισμό. Είναι ένας παράγοντας απρόβλεπτος, από τον οποίο δύσκολα προστατεύεται κανείς… Δυστυχώς, στην εποχή μας δε μπορέσαμε να εξαλείψουμε τη , που έχει πολλαπλές μορφές. Αυτή ζούμε στις μέρες μας…».

Συνδέοντας τα γεγονότα με την παραβολή του καλού Σαμαρείτου, που ακούσαμε σήμερα, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «το πρώτο που αντιμετώπισε και νίκησε ο Σαμαρείτης, προσφέροντας έλεος και στον Ιουδαίο, ήταν ο . Στην περίοδο που θ’ ακολουθήσει για όλους μας εκείνο που θα επιδιώξουν οι άνθρωποι του φανατισμού είναι να ενσπείρουν το φόβο. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σ’ αυτόν τον εκβιασμό. Όχι, πρέπει να κρατήσουμε γερά την πίστη και την αυτοσυνειδησία μας και να αρνηθούμε σθεναρά τις συνέπειες του φόβου.

Η επόμενη έγνοια του Σαμαρείτου ήταν να σταθεί αλληλέγγυος και να κάνει δικό του τον πλησίον. Εδώ θ’ αναμετρηθούμε, πλέον. Είναι μια μάχη ανάμεσα στη και στη μη , στο μίσος και στην , στο φόβο και στη νίκη του θανάτου. Τώρα θ’ αποδείξουμε εάν είμαστε ικανοί να φέρουμε στους ώμους μας τον Χριστό.

Είναι καιρός μαρτυρίας και μαρτυρίου! Αλίμονο αν κι εμείς υποχωρήσουμε και προσθέσουμε βία στη βία. Οφείλουμε ν’ απαντήσουμε με την ταπεινή αγάπη, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο. Εδώ θα φανεί αν ο Χριστός μετράει στη ζωή μας. Πολλοί θ΄ αντισταθούν απέναντι σ΄ αυτή τη λογική, αλλά αυτή είναι η μας, αυτός είναι ο μας, είναι η δική μας μαρτυρία…»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς «τούτη η περίοδος της νηστεία που ανοίγεται μπροστά μας να μην εξαντληθεί απλώς στην αποχή από κάποιες τροφές, αλλά να είναι περίοδος ζωντανής προσευχής για να μας δώσει δύναμη ο Θεός, να φωτίσει όσους έχουν ευθύνες στον τόπο, να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Να κρατήσουμε την ενότητά μας, να μη φοβηθούμε, αλλά ν’ αντισταθούμε σε κάβε μορφή βίας, κηρύττοντας τον λόγο του Χριστού ότι η αγάπη θα κυριαρχήσει και θα σώσει τον κόσμο…».

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Νικόλαο Δεληγεώργη, πρόεδρο του ομωνύμου κοινωφελούς Ιδρύματος της πόλης , ως ελάχιστη ευχαριστία για την οικονομική που προσφέρει στην ενορία.

tn

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση