Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Διέκοψε τη συνεργασία με τη Skoda η Βιαμάρ
Διέκοψε τη συνεργασία με τη Skoda η Βιαμάρ

Διέκοψε τη συνεργασία με τη Skoda η Βιαμάρ

Σε «διζύγιο» οδηγήθηκν η Skoda Auto και η Βιαμάρ Α.Ε., αποκλειστική αρόσωπος και εισαγωγέας της πρώτης στην Ελλάδα, μετά 35 χρόνια συνς.

Στις 29 Μαΐου 2015, η Skoda Auto κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με τη Βιαμάρ, γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30ή Μαΐου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διακοπή της συνς δεν ανακοίνωσε η Skoda, αλλά η Βιαμάρ, με την ανακοίνωση, μάλιστα, να αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας Skoda , καθώς ο γνωστός σύλλογος της ς ανήκει στη Βιαμάρ (συμφερόντων Χρήστου Πανόπουλου).

Εκδηλη είναι η πικρία της ελληνικής εταιρείας, καθώς, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, κατείχε όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγοράς που κατέχει η Skoda στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και παράλληλα το τετραπλάσιο από τις χώρες της Μεσογείου.
Το ζήτημα βεβαίως είναι η , τόσο για τη Βιαμάρ, η οποία χάνει το βασικό της αντικείμενο, όσο και για την αροσώπευση της Skoda στην Ελλάδα. Το επόμενο διάστημα θα διαφανούν οι προθέσεις της Skoda, εάν δηλαδή θα προβεί στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας ή θα επιλέξει τη συνεργασία με ελληνική εταιρεία. Την αντιπροσώπευση της Skoda πάντως εμφανίζονται διατεθειμένοι να δδικήσουν πολλές εισαγωγικές εταιρείες του κλάδου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση