Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Διασυνοριακό πρόγραμμα δίνει στην Ελλάδα 45 εκατ. ευρώ
Διασυνοριακό πρόγραμμα δίνει στην Ελλάδα 45 εκατ. ευρώ

Διασυνοριακό πρόγραμμα δίνει στην Ελλάδα 45 εκατ. ευρώ

Οι κάτοικοι πέντε πρμεθόριων νομών της Ελλάδας και τεσσάρων της πρώην ιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα ωφεληθούν από ένα νέο διασυνοριακό πρόγραμμα που στηρίζεται από την ΕΕ και εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωπαία Επίτροπο κ. Corina Crecu, αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική. Η αξία του προγράμματος «INTERREG ΜΠΒ» υπερβαίνει τα 45 εκατ. ευρώ, και η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ) φθάνει περίπου τα 39 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα συμβάλει στη θέσεων εργασίας, στη βελτίωση των δημόσιων μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και στην προστασία του τος και της φυσικής κληρονομιάς. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη ευκαιριών απασχόλησης για πτυχιούχους, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η διασυνοριακή περιοχή.

Οι επενδύσεις θα στηρίξουν την παροχή βελτιωμένης προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικών υπηρεσιών σε και ηλικιωμέ. Επίσης, το πρόγραμμα θα διευκολύνει τη μεταξύ περιφερειών για την προώθηση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον εν λόγω τομέα. Οι επενδύσεις θα επικεντρώνονται επίσης στην αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών ώστε να συντομευτεί ο χρόνος ταξιδίου.

Τα περιβαλλοντικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα στηρίξουν τη διαχείριση των αποβλήτων καθώς και την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. Το πρόγραμμα θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη, στο μετριασμό και στη διαχείριση του κινδύνου φυσικών καταστροφών.

Η Επίτροπος κ. Corina Crețu δήλωσε: “Τα διασυνοριακά προγράμματά μας παρέχουν συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προσφέρουν νέες οικονομικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους γείτονές της. Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν την ευκαιρία στις περιοχές να αναζητήσουν κοινές λύσεις σε κοινά προβλήματα.»

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση