Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Διαδικτυακή ενημέρωση του ΣΒΘΣΕ για το Business Innovation Greece
Διαδικτυακή ενημέρωση του ΣΒΘΣΕ για το Business Innovation Greece

Διαδικτυακή ενημέρωση του ΣΒΘΣΕ για το Business Innovation Greece

Το «Business Innovation Greece», χρηματοδοτείται από τον Χρηματοοικονομικό Μηχανισμό ΕΟΧ 2014- και στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της δημιουργίας αξίας και της βιώσιμης ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων, στην υποστήριξη της καινοτομίας, καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και των Κρατών Δωρητών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία).  Υπεύθυνος διαχειριστής του προγράμματος είναι ο Οργανισμός Innovation Norway.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης ανοικτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, μια δεύτερη πρόσκληση για την προσέλκυση σχετικών αιτήσεων από επιλέξιμους αιτούντες (εταιρείες) στην Ελλάδα, είναι αυτό το διάστημα ανοιχτή,  προσφέροντας 13 εκατομμύρια ευρώ ως επιχορηγήσεις για ανάπτυξη επιχειρήσεων. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 18η Φεβρουαρίου .

Τα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος, εμπίπτουν στους ακόλουθους τομείς:

1. Πράσινη Καινοτομία στη βιομηχανία – «Μείωση και επαναχρησιμοποίηση»

2. Γαλάζια Ανάπτυξη

3. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ / ICT)

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με το γραφείο Innovation Norway, πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων  και ερευνητών για την των δράσεων του χρηματοδοτικού εργαλείου Business Innovation Greece, καθώς και των βασικών πληροφοριών σχετικά με την δεύτερη πρόσκληση.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, εκ μέρους του Οργανισμού Innovation Norway, η διευθύντρια του Προγράμματος Anne Lise Rognlidalen, και εκ μέρους του Συνδέσμου η πρόεδρος ΔΣ Ελένη Κολιοπούλου.

Η κα Κολιοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Οργανισμό Innovation Norway για την υποστήριξη στην διοργάνωση της εκδήλωσης, τόνισε ότι στόχος αυτού του εργαλείου, είναι η βελτίωση της οικονομικής απόδοσης των ελληνικών επιχειρήσεων, των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, και εν γένει ο εκσυγχρονισμός τους, συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό, στην ανταγωνιστικότητα και στην αποτελεσματικότητα της επιχείρησης.

Την του προγράμματος και της πρόσκλησης πραγματοποίησαν o Θεοχάρης Αδρακτάς Ρέντης και η Σοφία Μίχου υπεύθυνοι προγράμματος.

Παρουσιάστηκαν επίσης επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν στην προηγούμενη πρόσκληση και απαντήθηκαν σχετικά ερωτήματα.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network, συντόνισε η  Στέλλα Βαϊνά, υπεύθυνη ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση