Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Διαδικτυακά το διαγώνισμα της Σχολής Αστρονομίας
Διαδικτυακά το διαγώνισμα  της Σχολής Αστρονομίας

Διαδικτυακά το διαγώνισμα της Σχολής Αστρονομίας

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί την ερχόμενη , 22 Νοεμβρίου και 12:00, το 1ο διαγώνισμα της «Φθινοπωρινής Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως 2020», που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο.

Ήδη έκλεισαν οι , που άρχισαν από τον Σεπτέμβριο και οι σπουδαστές παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα, είτε μέσω βιντεομαθημάτων του διαδικτύου με τον κωδικό τους, είτε από το διδακτικό βοήθημα, ανάλογα στην τάξη την οποία παρακολουθούν.

Το πρώτο αυτό διαγώνισμα θα περιλαμβάνει 30 – 40 ερωτήσεις από όλη την εξεταστέα ύλη (σε μορφή πολλαπλών επιλογών, σωστού-λάθους κ.λπ.)

Όταν τελειώσει όλες τις απαντήσεις ο σπουδαστής υποβάλλει το γραπτό του για διόρθωση και αμέσως λαμβάνει το , με την αντίστοιχη βαθμολογία του.

Συνολικά γράφτηκαν 79 σπουδαστές και σπουδάστριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, ακόμη δε και μεγαλυτέρων στην ηλικία, εκ των οποίων 31 στην Α’ Τάξη, 30 στη Β’ Τάξη και 18 στην Γ’ Τάξη.

Τα βοηθητικά , που διανεμήθηκαν δωρεάν, είναι ένα για κάθε τάξη, ειδικά γραμμένα για να διαβάζονται άνετα και να κατανοούνται από τους σπουδαστές.

Θα ακολουθήσει και ένα 2ο τελικό διαγώνισμα, στις 13 Δεκεμβρίου, και αμέσως μετά ο κάθε σπουδαστής θα πάρει το τελικό και την τελική του βαθμολογία.

Στη συνέχεια στους μεν προαγόμενους θα σταλεί ο τίτλος προαγωγής τους στην επόμενη τάξη, στους δε απολυόμενους θα επιδοθεί το απολυτήριο κατά τη επίσημη «Γιορτή Αστρονομίας» της 10ης Ιουλίου 2021, με τη λήξη του σχολικού έτους.

Η διανύει φέτος τον 10ο χρόνο της επιτυχούς λειτουργίας της και υπολογίζεται ότι πέρασαν από τις τρεις επί μέρους Σχολές της (του Βόλου, τη Χειμερινή και τη Φθινοπωρινή) πάνω από 2000 σπουδαστές και σπουδάστριες προερχόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και από το εξωτερικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση