Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Δεν μειώνονται τα διόδια, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες
Δεν μειώνονται τα διόδια, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες

Δεν μειώνονται τα διόδια, παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες

Δεν θα εφαρμοστούν, όπως άλλωστε αναμενόταν, οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών περί μείωσης διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Ο κ. Σπίρτζης παραδέχθηκε ότι δεν έχει υπογραφεί τελική συμφωνία ανάμεσα στο Δημόσιο και τον παραχωρησιούχο, και συνεπώς αναστέλλονται όλα όσα ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες. Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε και προτάσεις τροποποιήσεων στον διαγωνισμό για το Καστέλλι.

Δύο ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ο κ. Σπίρτζης είχε σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώσει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους Νέα Οδός και Κεντρική Οδός για μειώσεις διοδίων στους εργαζόμενους και στους μόνιμους κατοίκους περί την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Δύο εβδομάδες μετά, οι εξαγγελίες αποσύρθηκαν. Οπως ανέφερε σε σχετική ερώτηση της «Κ», τελικό κείμενο συμφωνίας ανάμεσα στον ιδιώτη και το Δημόσιο δεν υπάρχει, άρα και καμία δέσμευση προς την επόμενη ηγεσία του υπουργείου. «Δεν είχαμε προβλέψει ότι θα γίνονταν εκλογές», ανέφερε. «Τα μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τον Σεπτέμβριο». Ερωτώμενος από την «Κ» για το αποτέλεσμα της πολλά υποσχόμενης ομάδας εργασίας στην οποία είχε ανατεθεί πρόταση αναθεώρησης του χρηματο-οικονομικού μοντέλου των οδικών συμβάσεων παραχώρησης, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι, τελικά, αποφασίστηκε… να ανατεθεί (άγνωστο πότε) σε σύμβουλο.

Ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ της «Κ» περί υποβάθμισης του διευθυντή του υπουργείου Υποδομών που επιχείρησε, εφαρμόζοντας το νόμο, να κλείσει τις μπάρες στην εθνική οδό. «Αυτό οφείλω να κάνω όταν έχω στελέχη που θέλουν να κάνουν άλλα από αυτά που θέλει η πολιτική ηγεσία. Δεν είναι μόνον ο συγκεκριμένος, είναι και άλλοι», ανέφερε. Υποστήριξε δε ότι υπήρχε προηγούμενη συμφωνία του υπουργείου με τον παραχωρησιούχο (η οποία ωστόσο δεν έχει νομική ισχύ, άρα δεν «προστατεύει» τον νομοταγή υπάλληλο) και πρόθεση επίλυσης του θέματος με τροπολογία (κατά παράβαση, βέβαια, της απόφασης του ΣτΕ).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • MVP του NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για δεύτερη συνεχή χρονιά - https://t.co/R7yZzrvCBM -

  • Η επιστροφή του Θεόφιλου στον Βόλο - https://t.co/uknkNs3t7z -

  • Κακοκαιρία: Αγωνία για εγκλωβισμένους στον Αλμυρό Μαγνησίας - https://t.co/8N9XPEPGMX -

"Αλιεύοντας" την είδηση