Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Δεκάδες βάρκες φτάνουν από χθες ξανά στη Λέσβο
Δεκάδες βάρκες φτάνουν από χθες ξανά στη Λέσβο

Δεκάδες βάρκες φτάνουν από χθες ξανά στη Λέσβο

Μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα χθες, βοηθούντος του καιρού, περισσότερες από 60 βάρκες με έφτασαν στη Λέσβο. Πάντως, η προσωρινή διακοπή των ροών έδωσε τη δυνατότητα μεταφοράς του κέντρου φιλοξενίας από το κλειστό Γαλατσίου, που σταμάτησε να λειτουργεί, στο Τάε Κβον Ντο. Η δομή στον Ελαιώνα χθες φιλοξενούσε μόνο 200 άτομα, ενώ το Ελληνικό ήταν άδειο. Η αλλαγή χώρου εντάσσεται στο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να λειτουργούν κάποιοι χώροι στην Αττική εναλλάξ έως ότου δημιουργηθούν μονιμότερες εγκαταστάσεις.

Χθες, τη Λέσβο επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, οι οποίοι συνόδευσαν στο νησί τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Mάλιστα, μόλις οι επισκέπτες βγήκαν από το αεροπλάνο είδαν βάρκες με πρόσφυγες να προσεγγίζουν τις ακτές κοντά στο , από τις οποίες αποβιβάζονταν γυναίκες με βρέφη και , εξαντλημένοι και βρεγμένοι έως το κόκαλο. Το «από μηχανής» περιστατικό λειτούργησε καταλυτικά, καθώς οι επισκέπτες διαπίστωσαν με έκπληξη την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, καθημερινά. Στόχος της επίσκεψης ήταν, όπως δήλωσε στην «Κ» η υποστράτηγος, προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, «οι άνθρωποι αυτοί να δουν από κοντά τι συμβαίνει και πώς ακριβώς γίνεται η καταγραφή και ταυτοποίηση, και να μεταφέρουν στις χώρες τους το ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό».

Τρία σημεία καταγραφής

Από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν πολλές φορές εκφραστεί ενστάσεις για τον τρόπο που γίνεται η καταγραφή και ταυτοποίηση στα νησιά, αλλά και συγκεκριμένες κατηγορίες που αφορούν τη μη καταγραφή ατόμων. Η οργάνωση μιας συντεταγμένης ξενάγησης ειδικά στη Λέσβο, όπου εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το στη Μόρια, ήταν μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να λυθούν οι όποιες παρανοήσεις αλλά και αντιρρήσεις. Σύντομα στη Μόρια θα μπορούν να λειτουργήσουν τρία σημεία καταγραφής, στα οποία θα μπορούν ημερησίως να καταγράφονται 1.000-1.500 άτομα, προσέθεσε η κ. Τσιριγώτη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση