Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Δεκάδες βάρκες φτάνουν από χθες ξανά στη Λέσβο
Δεκάδες βάρκες φτάνουν από χθες ξανά στη Λέσβο

Δεκάδες βάρκες φτάνουν από χθες ξανά στη Λέσβο

Μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα χθες, βοηθούντος του καιρού, περισσότερες από 60 βάρκες με μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο. Πάντως, η προσωρινή των ροών έδωσε τη δυνατότητα μεταφοράς του υ φιλοξενίας από το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, που σταμάτησε να λειτουργεί, στο Τάε Κβον Ντο. Η δομή στον Ελαιώνα χθες φιλοξενούσε μόνο 200 άτομα, ενώ το Ελληνικό ήταν άδειο. Η αλλαγή χώρου εντάσσεται στο σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να λειτουργούν κάποιοι χώροι στην Αττική εναλλάξ έως ότου δημιουργηθούν μονιμότερες εγκαταστάσεις.

Χθες, τη Λέσβο επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης, και ο αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης , οι οποίοι συνόδευσαν στο νησί τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Mάλιστα, μόλις οι επισκέπτες βγήκαν από το είδαν βάρκες με πρόσφυγες να προσεγγίζουν τις ακτές κοντά στο , από τις οποίες αποβιβάζονταν γυναίκες με βρέφη και παιδιά, εξαντλημένοι και βρεγμένοι έως το κόκαλο. Το «από μηχανής» περιστατικό λειτούργησε καταλυτικά, καθώς οι επισκέπτες διαπίστωσαν με έκπληξη την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, καθημερινά. Στόχος της ς ήταν, όπως δήλωσε στην «Κ» η υποστράτηγος, προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, «οι άνθρωποι αυτοί να δουν από κοντά τι συμβαίνει και πώς ακριβώς γίνεται η καταγραφή και ταυτο, και να μεταφέρουν στις χώρες τους το μήνυμα ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό».

Τρία σημεία καταγραφής

Από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν πολλές φορές εκφραστεί ενστάσεις για τον τρόπο που γίνεται η καταγραφή και ταυτο στα νησιά, αλλά και συγκεκριμένες κατηγορίες που αφορούν τη μη καταγραφή ατόμων. Η οργάνωση μιας συντεταγμένης ξενάγησης ειδικά στη Λέσβο, όπου εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το hotspot στη Μόρια, ήταν μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να λυθούν οι όποιες παρανοήσεις αλλά και αντιρρήσεις. Σύντομα στη Μόρια θα μπορούν να λειτουργήσουν τρία σημεία καταγραφής, στα οποία θα μπορούν ημερησίως να καταγράφονται 1.000-1.500 άτομα, προσέθεσε η κ. Τσιριγώτη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση