Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει η ΠΓΔΜ
Δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει η ΠΓΔΜ

Δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα υψώνει η ΠΓΔΜ

Στην κατασκευή και δεύτερου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, μετά από αυτόν της ς, προχωρά η .

Αυτή τη φορά, σύμφωνα  με όλες τις ενδείξεις, τα Σκόπια θα υψώσουν συρματοπλέγματα στα σύνορα, στην περιοχή της Φλώρινας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων αλλά και μαρτυρίες παραγόντων από την ελληνική πλευρά, ήδη έχουν αρχίσει εργασίες προς τον σκοπό αυτό στο ύψος του μεθοριακού σταθμού της Νίκης.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τηρεί «σιγήν ιχθύος», με τις αρχές της χς να μην έχουν γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αστυνομική επέμβαση το πρωΐ της Τετάρτης, άνοιξε τελικώς η στην και μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν αποχωρήσει από την περιοχή 40 πούλμαν με περίπου 2.500 πρόσφυγες. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν δέκα .

Η γραμμή ήταν αποκλεισμένη εδώ και αρκετές ημέρες από οικονομικούς μετανάστες που ήθελαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την κεντρική , αλλά δεν επιτρεπόταν η διέλευσή τους στην ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια έχουν αναφέρει επανειλημμένως ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής – Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χς με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ σε πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές (Συρία, , Ιράκ).

Οπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο της χώρας, Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του εν λόγω φράχτη φτάνει περίπου τα έξι χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15 χλμ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση