Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Δ. Αττική: «Σοκαρισμένος» ο Αλ. Τσίπρας
Δ. Αττική: «Σοκαρισμένος» ο Αλ. Τσίπρας

Δ. Αττική: «Σοκαρισμένος» ο Αλ. Τσίπρας

Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Δυτικής Αττικής έσπευσε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης , υπό την πίεση και των αντιδράσεων αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για εγκατάλειψη από τους υπευθύνους και για τις τεράστιες που υπέστησαν.

Η αρχική επιλογή του πρωθυπουργικού επιτελείου να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός ως ο έχων τον επιτελικό ρόλο και δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές προς τους υπουργούς από το γραφείο του, προφανώς κρίθηκε ανεπαρκής χθες, όταν αντί να εκτονωθεί η κρίση, αναδείχθηκαν περισσότερο οι πραγματικές διαστάσεις της καταστροφής. Πιεστικά προς το Μαξίμου λειτούργησε και η επίσκεψη στην περιοχή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη και χθες της κ. Φώφης Γεννηματά και του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, που έδιναν την εικόνα απούσας κυβέρνησης και παρούσας αντιπολίτευσης. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική όσον αφορά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, η επίσκεψη δεν ανακοινώθηκε, ούτε γνωστοποιήθηκε ποιες περιοχές ακριβώς επρόκειτο να επισκεφθεί ο κ. .

Μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της περιφερειακής ενότητας, στην Ελευσίνα, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, της περιφερειάρχου Ρένας και εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «σοκαρισμένος» από το μέγεθος της καταστροφής, ενώ αναφέρθηκε σε «σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο» αλλά και σε «συσσωρευμένη αδράνεια» και «ελλείμματα στα υποδομής και στον χωροταξικό σχεδιασμό».

«Ας είναι αυτοί οι άνθρωποι που χάσαμε οι τελευταίοι. Ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας, προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση για την αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να μην αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και προσδιόρισε ως άμεσες προτεραιότητες την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης, την άντληση των υδάτων από τα σπίτια και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση