Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τ Χριστούγενν, την Μητρόπολη των εορτών, θα εορτάσει μεγαλοπρεπώς και ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη , έχοντας την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να φιλοξενεί, τις ημέρες αυτές, στον Ιερό αό Ευαγγελιστρίας έας Ιωνίας, τα Τίμια Δώρα των Μάγων, προερχόμενα από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, την παραμονή της ς θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων θα τελεστεί στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.

Ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων θα τελεστεί, κατά παράδοσιν και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου, στις 6.00 μ.μ.

Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.30 π.μ.

Δεύτερη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων θα τελεστεί από τις 9.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. στους Ιερούς Ναούς Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Την 2η ημέρα των Χριστουγέννων (26/12) η Εκκλησία τιμά την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελέσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανυγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αλυκών, όπου θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ολόκληρο το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Αγίου Δωδεκαημέρου δημοσιεύεται στην της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ww.imd.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση