Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Χιλιάδες πρόσφυγες διαδήλωσαν για το άνοιγμα των συνόρων
Χιλιάδες πρόσφυγες διαδήλωσαν για το άνοιγμα των συνόρων

Χιλιάδες πρόσφυγες διαδήλωσαν για το άνοιγμα των συνόρων

Πρόσφυγες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας από νωρίς το μεσημέρι για να ενώσουν την φωνή τους μαζί με τις σχεδόν 50 αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που πραγματοποίησαν την κινητο κατά του ρατσισμού και αλληλεγγύης στους και μετανάστες.

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοίξτε τα σας παρακαλούμε» και «είμαστε άνθρωποι, έχουμε δικαιώματα» διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 3 το μεσημέρι, οι χιλιάδες Αφγανοί και Ιρανοί που ξεκίνησαν από το Ελληνικό, τον Ελαιώνα, τον Πειραιά πριν ξεκινήσουν την πορεία τους περίμεναν να τελειώσει το θεατρικό που «έστησε» η ομάδα «Τα μπαλόνια της αγάπης», που χάρισε χρωματιστά μπαλόνια στα προσφυγόπουλα, έπαιξε μουσική και τραγούδησε μαζί τους.

Με πλακάτ στα χέρια, με τα μωρά τους στην αγκαλιά και κυρίως αποφασιστικότητα περπάτησαν από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι τη φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν. «Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξουν τα . Είμαι σίγουρος» δήλωνε με πείσμα ένας Αφγανός διαδηλωτής.

Στο πλευρό τους φώναζε κι ένα νεαρό ζευγάρι από το Βερολίνο που έτυχε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα και θέλησε να διαμαρτυρηθεί μαζί με τους πρόσφυγες. «Ακούσαμε για την πορεία και δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Είναι απαράδεκτο να μην αφήνουν τους ανθρώπους να περάσουν στην κεντρική . Το αρνητικό βέβαια είναι ότι διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην πορεία. Περιμέναμε να δούμε περισσότερους» δήλωσε η νεαρή Γερμανίδα στο – ΜΠΕ.

Η πορεία πέρασε από την και όταν έφτασε στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές για λίγα λεπτά σταμάτησαν μπροστά στην φωνάζοντας δυνατά «σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά». Τελευταίος σταθμός ήταν τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βασιλίσσης Σοφίας.

«Από την ζητάμε να ανοίξει διόδους στον Έβρο για να μπορούν να περνάνε από κει οι πρόσφυγες για να σταματήσουν να πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, αλλά και να σταματήσει να ευθυγραμμίζεται με το σύνολο της αντιπροσφυγικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο επικεφαλής του «Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών» Θανάσης Κούρκουλας και σχολίασε την μαζική συμμετοχή των προσφύγων στην πορεία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση