Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Χαλκιδική: Ανοιξαν τους δρόμους, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταλλωρύχοι
Χαλκιδική: Ανοιξαν τους δρόμους, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταλλωρύχοι

Χαλκιδική: Ανοιξαν τους δρόμους, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι μεταλλωρύχοι

Άνοιξαν τους κόμβους Στρατωνίου – Ιερισσού και Γοματίου – Πλανών, νωρίτερα το απόγευμα, οι μεταλλωρύχοι, αλλά δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις “μέχρι την τελική δικαίωσή” τους.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι τη βλέπουν θετικά, αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
“Τη βλέπουμε θετικά, αλλά το πρόβλημα παραμένει και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί και να γυρίσουμε όλοι στις δουλειές μας” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και τη στάση του ΥΠΑΠΕΝ τονίζουν -μεταξύ άλλων- ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους “αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει” και αναφέρουν ότι “για μια ακόμη φορά” το ΣτΕ τούς “δικαιώνει”.

Ζητούν δε, από τον υπουργό “να πάρει άμεσα πίσω την απόφασή του για ανάκληση των εγκρίσεων των τεχνικών μελετών” και από την εταιρεία “να προβεί άμεσα κατόπιν της ανάκλησης της απόφασης του υπουργού στην άρση της διαθεσιμότητας όλων μας και να διασφαλίσει την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας που εργάζονται σε συνεργαζόμενους εργολάβους”.

Σημειώνουν, επίσης, ότι απαιτούν “μία συγνώμη προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία” και καλούν σε μια διαδικασία ξαναχτισίματος “σχέσεων εμπιστοσύνης”, με προτεραιότητα “τον άνθρωπο, τον εργάτη και όχι τα καιροσκοπικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κάποιων”.
“Η απόφαση αυτή δεν δικαιώνει καμία εταιρεία. Δικαιώνει την τοπική κοινωνία, η οποία πιστεύει και αγωνίζεται για την ανάπτυξη της περιοχής” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση