Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μπαράζ δυναμικών κινητοποιήσεων
Μπαράζ δυναμικών κινητοποιήσεων

Μπαράζ δυναμικών κινητοποιήσεων

Κλιμακώνουν τις τους οι επιστημονικοί κλάδοι (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί) που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο. Για αύριο έχουν προγραμματίσει στα Προπύλαια στις 11.30 από κοινού συλλαλητήριο ζητώντας ελαφρύνσεις, ενώ την Παρασκευή σε κοινή με την ΓΣΕΕ θα ενημερώσουν τους των κομμάτων. Εως την Παρασκευή συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μηχανικοί και δικηγόροι. Την ίδια ημέρα πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του κλάδου. Το Τεχνικό Επιμελητήριο βρίσκεται σε απεργία όλη την εβδομάδα (18-22 Ιανουαρίου) με παράλληλη αποχή όλων των μηχανικών από τα τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών, καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. ΣΥΠΟΘΑ).

Δυναμικές για σήμερα έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, η οποία προχωρεί σε συγκέντρωση ς στις 28 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ς Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην .

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών του ΟΣΕ καθώς έως και αύριο θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Για σήμερα είναι προγραμματισμένοι να ακινητοποιηθούν οι συρμοί του ΟΣΕ στις 05.00-08.00, 13.00-16.00, 21.00-24.00 και τις ίδιες ώρες αύριο. Πέραν των δεκάδων ακυρώσεων σιδηροδρομικών δρομολογίων, το «Ελ. Βενιζέλος» δεν θα εξυπηρετείται κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας από το , το οποίο θα κινείται έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» λόγω της κινητοποίησης των σιδηροδρομικών. Η ΠΟΣ αντιδρά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ και στην εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ σε ιδιώτες».

Απεργία ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, από την οποία δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων.

Εν τω μεταξύ, απεργούν αύριο και οι υπάλληλοι των ΚΕΠ καταλογίζοντας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «οδηγεί τον θεσμό σε επικίνδυνα μονοπάτια». Επίσης αύριο στη 1 μ.μ., με κήρυξη δίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσουν τις κινητοποιήσεις των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση