Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Αποσοβήθηκε φωτιά στο όρος Αιγάλεω λόγω αποτελεσματικής επέμβασης
Αποσοβήθηκε φωτιά στο όρος Αιγάλεω λόγω αποτελεσματικής επέμβασης

Αποσοβήθηκε φωτιά στο όρος Αιγάλεω λόγω αποτελεσματικής επέμβασης

Η ποτελεσμτική επέμβαση των Αρχών απεσόβησε τα χειρότερα χθες στην που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη αιτία κατά τις 11 το πρωί στο όρος Αιγάλεω. Η φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο του Κερατσινίου τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα, προτού προλάβει να επεκταθεί στις παραπλήσιες κατοικημένες περιοχές.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 25 πυροσβέστες, 11 οχήματα και δύο , ενώ υπήρξε συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος, της και των όμορων δήμων, συνεπικουρούμενων από ομάδες εθελοντών. Με αφορμή τη φωτιά, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά υπενθυμίζει στους ότι τους θερινούς μήνες, και ιδιαίτερα τις μέρες που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, πρέπει να αποφεύγονται το κάψιμο σκουπιδιών και ξερών χόρτων, καθώς και όποια άλλη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη.

Ενώ όμως η φωτιά έσβηνε στο , νέα εκδηλωνόταν στον λόφο του Κάκαβου στα νοτιοδυτικά της Λήμνου (κοντά στην πρωτεύουσα Μύρινα), καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετείχαν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Νωρίτερα είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Αργολίδας (είχε εκδηλωθεί την Κυριακή), σε μεγάλη επιχείρηση στην οποία μετείχαν 47 πυροσβέστες, 18 οχήματα και πέντε αεροπλάνα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση