Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας
Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας

Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας

Απόπειρ πόδρασης κρατουμένων από το σωφρονιστικό Κερκύρης πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα.

Ενα τούνελ μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων και βάθους ενός μέτρου έσκαβαν επί μήνες βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ' του σωφρονιστικού καταστήματος ς προκειμένου να αποδράσουν από την . Τα σχέδια των βαρυποινιτών, που επέλεξαν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για να αποδράσουν, φέρεται να χάλασε ένας που αντιλήφθηκε τη δράση τους πάνω από την άσφαλτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βαρυποινίτες έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε μια πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του. Το έξυπνο τετράποδο με την όσφρηση του κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο τους βαρυποινίτες που, όπως φαίνεται, δρούσαν ως… τυφλοπόντικες τους τελευταίους μήνες.

Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε αμέσως στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συμβαίνει. Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της αρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση ς.

Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες , βαρυποινίτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστος, κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη .

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης.

Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ το κουβάρι της ιστορίας θα αρχίσει να ξετυλίγεται μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των βαρυποινιτών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ φέρεται ότι έσκαψαν πολλά μέτρα βάθος προκειμένου να διαφύγουν από τη φυλακή.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση