Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Από το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας
Από το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Από το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Από το Σάββατο αναμένεται να πάρουμε ανάσες δροσιάς, αφού σήμερα και αύριο συνεχίζεται ο σε όλη τη χ. Στην Αττική η θερμοα στο φτάνει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. «Τα μελτέμια θα φυσήξουν και πάλι το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοα να πέφτει περίπου στους 35 βαθμούς Κελσίου. Με βοριάδες αναμένεται να ξεκινήσει ο , αφού θα διαρκέσουν το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης εβδομάδας», είπε στην «Κ» η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη.

Ειδικότερα, υψηλές ελάχιστες σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Αττικής, αυξάνοντας το αίσθημα της ζέστης ακόμα και κατά τις νυκτερινές ώρες. Η γίνεται αποπνικτική σε πολλές περιπτώσεις λόγω της υγρασίας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Τρίτης, όπου στην η θερμοκρασία ήταν τους 36,3 βαθμούς, αλλά ο δείκτης θερμότητας, δηλαδή αυτό που αισθανόμαστε, έφτανε τους 45 βαθμούς, ενώ στη Πάτρα ήταν 30 βαθμοί, ενώ ο δείκτης έδειχνε 38 βαθμούς.

Εκτός από το λεκανοπέδιο της Αττικής, σήμερα και αύριο στην υπόλοιπη χ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 40 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο δυτικοί σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι πνέουν ασθενείς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση