Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Από τα υποθηκοφυλακεία στο Δημόσιο
Από τα υποθηκοφυλακεία στο Δημόσιο

Από τα υποθηκοφυλακεία στο Δημόσιο

Στο Δημόσιο περνούν τ άμισθ , τα οποία μετατρέπονται σε έμμισθα με έκτακτη νομοθετική που αναμένεται να καταθέσει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης στη .

Καθήκοντα προϊσταμένου θα ασκούν πτυχιούχοι νομικής ή ειρηνο. Αυτή τη στιγμή, από τα 397 που υπάρχουν στη χώρα, μόνο τα 17 είναι έμμισθα και υπάγονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στα άμισθα τα οποία επί της ουσίας δεν λειτουργούν, επικεφαλής είναι ιδιώτες υποθηκοφύλακες οι οποίοι αποδίδουν τα κέρδη στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, αμέσως μετά την της έκτακτης νομοθετικής ρύθμισης, αναμένεται να καταρτίσει προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα λύνονται τα επιμέρους ζητήματα.

Στο προεδρικό διάταγμα θα ορίζεται η έδρα του υποθηκοφυλακείου, θα συνιστώνται οργανικές θέσεις και θα καθορίζονται οι κατηγορίες και οι κλάδοι στους οποίους αυτές θα κατανέμονται. Το προσωπικό των υποθηκοφυλακείων θα ενταχθεί στο Δημόσιο με σχέση ς ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Επίσης θα λύνονται τα ζητήματα ς των υποθηκοφυλακείων και η παράδοση του αρχείου και του εξοπλισμού.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση