Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Αντιπαράθεση μεταξύ Χριστοδουλοπούλου και δημάρχου της Κω για τους μετανάστες
Αντιπαράθεση μεταξύ Χριστοδουλοπούλου και δημάρχου της Κω για τους μετανάστες

Αντιπαράθεση μεταξύ Χριστοδουλοπούλου και δημάρχου της Κω για τους μετανάστες

Δριμεία επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ' επίφαση υπουργό Μεταναστευτική Πολιτικής, που αποτελεί τον καταστροφέα της », εξαπέλυσε με σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος του νησιού. Αφορμή φαίνεται να αποτέλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τις οποίες καλούσε τον δήμαρχο της Γιώργο Κυρίτση να ασχοληθεί με το νησί και να συνεργαστεί με τους κρατικούς για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει από την αυξημένη ροή μεταναστών και προσφύγων.

«Ο δήμαρχος της Κω, έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του υ Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές. Και τώρα που κατάλαβε ότι μ' αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και παραπληροφορεί. Ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί όπως έχει καθήκον και ας συνεργαστεί με τους κρατικούς για τη λύση του προβλήματος, με τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κω» είχε δηλώσει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Με τη σημερινή του ανακοίνωση, ο Δήμος της Κω κατηγορεί την αναπληρώτρια υπουργό ότι «δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα , στοιβάζοντας εκατοντάδες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο », «χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας». Ακόμη ο Δήμος ανακοινώνει ότι θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για τη σφράγιση του ξενοδοχείου Captain Elias και τονίζει: «Μόνιμος χώρος φιλοξενίας όπως τον εννοεί η κ. Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή ένας ανεξέλεγκτος καταυλισμός στον οποίο σε 10 μέρες μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί 10.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, δεν θα δημιουργηθεί στην Κω».

O υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Φλαμπουράρης, έπειτα από με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και εκπροσώπους εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της κυβέρνησης, δήλωσε ότι «θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας».

Επεσήμανε δε ότι «για την Κω όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, θα μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2.000-2.500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο λιμάνι και στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες ς, θα γίνεται η ταυτο και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση