Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αντιπαράθεση μεταξύ Χριστοδουλοπούλου και δημάρχου της Κω για τους μετανάστες
Αντιπαράθεση μεταξύ Χριστοδουλοπούλου και δημάρχου της Κω για τους μετανάστες

Αντιπαράθεση μεταξύ Χριστοδουλοπούλου και δημάρχου της Κω για τους μετανάστες

Δριμεία επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ’ επίφαση υπουργό Μεταναστευτική Πολιτικής, που αποτελεί τον καταστροφέα της », εξαπέλυσε με σημερινή ανακοίνωσή του ο του νησιού. Αφορμή φαίνεται να αποτέλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τις οποίες καλούσε τον δήμαρχο της Γιώργο Κυρίτση να ασχοληθεί με το νησί και να συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει από την αυξημένη ροή μεταναστών και προσφύγων.

«Ο δήμαρχος της Κω, έχει το αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείου Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές. Και τώρα που κατάλαβε ότι μ’ αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και παραπληροφορεί. Ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί όπως έχει καθήκον και ας συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος, με τη μόνιμου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κω» είχε δηλώσει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Με τη σημερινή του ανακοίνωση, ο της Κω κατηγορεί την αναπληρώτρια υπουργό ότι «δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα , στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο », «χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας». Ακόμη ο Δήμος ανακοινώνει ότι θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για τη σφράγιση του ξενοδοχείου Captain Elias και τονίζει: «Μόνιμος χώρος φιλοξενίας όπως τον εννοεί η κ. Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή ένας ανεξέλεγκτος καταυλισμός στον οποίο σε 10 μέρες μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί 10.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, δεν θα δημιουργηθεί στην Κω».

O υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Φλαμπουράρης, έπειτα από σύσκεψη με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και εκπροσώπους εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της κυβέρνησης, δήλωσε ότι «θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας».

Επεσήμανε δε ότι «για την Κω όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, θα μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2.000-2.500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο λιμάνι και στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nαυαγοσωστική επιχορήγηση σε ΟΤΑ της Μαγνησίας #ναυαγοσωστικήκάλυψη - https://t.co/cV2wgM8EMG -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/Nh8nh2Zwjz -

  • Ν. Καρδούλας: Ανέβηκε 6 θέσεις η Ελλάδα το 2020 #βιώσιμηανάπτυξη - https://t.co/eR2w6SuaaA -

"Αλιεύοντας" την είδηση