Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αντιδρούν οι αγρότες της Κρήτης στα νέα μέτρα
Αντιδρούν οι αγρότες της Κρήτης στα νέα μέτρα

Αντιδρούν οι αγρότες της Κρήτης στα νέα μέτρα

Αντιδρούν οι εκπρόσωποι των αγροτών στην Κρήτη για τα νέα φορολογικά-ασφαλιστικά μέτρα. Την ανησυχία τους και τις διαμαρτυρίες τους εξέφρασαν και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή βουλευτών, ευρωβουλευτών, της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πρωτογενή Τομέα, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων αγροτικών φορέων, και παραγωγικών τάξεων.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη τα επικείμενα νέα φορολογικά μέτρα, αλλά και το ασφαλιστικό, θα πλήξουν τους αγρότες. ”Υιοθετήθηκε” δε από τους συμμετέχοντες επιστολή της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα πρωτογενή τομέα Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη, που απέστειλε προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, και με την οποία τον καλεί «να μην επιτρέψει να παρθούν μέτρα που όχι μόνο δεν θα προάγουν τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα, αλλά θα αποδυναμώσουν τον αγροκτηνοτροφικό ιστό της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό της υπαίθρου».

«Οι αγρότες δεν ζητάνε αποκλεισμό από τη διαδικασία της φορολόγησης, ζητάνε δίκαια κριτήρια, στο πλαίσιο του εφικτού, χωρίς έμμεσους αποκλεισμούς από τη παραγωγική διαδικασία» αναφέρει επίσης στην επιστολή της η κ. Βρέντζου και σημειώνει ότι οι αγρότες αναζητούν, βιώσιμες και δυναμικές γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής, ισχυρά-ανταγωνιστικά και επώνυμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, που να μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση που τους αναλογεί στη διεθνή αγορά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονόδρομος το χειρουργείο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Morton΄s του πέλματος - https://t.co/xFVFaKvFIU -

  • Αντιδράσεις αυτοκινητοβιομηχανιών για το νέο όριο ρύπων - https://t.co/ZtHYivO0Tk -

  • Έως τις 25 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ή 300 ευρώ - https://t.co/62MEdCkUr7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση