Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανω των 37.000 οι «εγκλωβισμένοι» πρόσφυγες και μετανάστες- Χώροι φιλοξενίας και στη Θεσσαλία
Ανω των 37.000 οι «εγκλωβισμένοι» πρόσφυγες και μετανάστες- Χώροι φιλοξενίας και στη Θεσσαλία

Ανω των 37.000 οι «εγκλωβισμένοι» πρόσφυγες και μετανάστες- Χώροι φιλοξενίας και στη Θεσσαλία

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να βρεθούν προσωρινοί χώροι φιλοξενίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός τους ήδη εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 37.000, ενώ καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες. Ενδεικτικά, χθες εισήλθαν από τα νησιά 2.293 πρόσφυγες και μετανάστες, στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρασαν τα από την Ειδομένη μόνο 337 άτομα. Οπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθούν 14 χώροι προσωρινής φιλοξενίας στην επικράτεια, οι οποίοι θα μπορούν να δεχτούν έως και 14.400 άτομα. Εκκληση για εθελοντική εργασία λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών απευθύνει μέσω της «Κ» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός.

Χθες στη Λέσβο παρέμεναν 3.993 άτομα και στη Χίο 1.659, ενώ συνολικά στα νησιά βρίσκονταν χθες το πρωί 7.418 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι αφίξεις στη διάρκεια της ημέρας. Στην ηπειρωτική Ελλάδα, στο Ελληνικό βρίσκονταν 4.250 άτομα, στο Σχιστό 1.700, στον Ελαιώνα 690, στο λιμάνι του Πειραιά 3.228, στα Διαβατά 2.063, στη Χερσό 3.567, στη Νέα Καβάλα 3.400, στη Νέα Καρβάλη 709, στην Ελευθερούπολη 200, στην Κοζάνη 393, στη Φθιώτιδα 230 και στο Λαύριο 121.

Οσον αφορά τους νέους χώρους φιλοξενίας, θα δημιουργηθούν: Στη Μαλακάσα σε ανενεργό στρατόπεδο (4.000 άτομα). Στις του υπουργείου Υγείας στον Αγιο Ανδρέα σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν έως 500 άτομα, ενώ η υπάρχουσα δομή του Ελαιώνα θα επεκταθεί για να φιλοξενήσει ακόμα 700 άτομα. Στις Θερμοπύλες θα ενεργοποιηθεί ένα ξενοδοχείο στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν 400 άτομα ενώ ακόμα μία δομή σχεδιάζεται στη Δράμα.

Σε 4 σημεία στη Θεσσαλία (για 2.000 άτομα), η ακριβής χωροθέτηση δεν έχει ανακοινωθεί, και σε 4 ακόμα σημεία στην Ηπειρο (επίσης για 2.000) θα φτιαχτούν δομές φιλοξενίας. Ο Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης ανέφερε στην «Κ» ότι έπειτα από ευρεία σύσκεψη όλοι οι δήμοι της περιφέρειας πρότειναν χώρους, ωστόσο έως αργά το βράδυ δεν υπήρχε ενημέρωση για το ποιοι χώροι επελέγησαν. «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, λόγω της εγγύτητας με την Αλβανία, να είμαστε έτοιμοι, και οι άνθρωποι να φιλοξενηθούν συντεταγμένα σε συγκεκριμένους χώρους», προσέθεσε. Σε τμήμα στρατοπέδου στο Λιτόχωρο σχεδιάζεται επίσης να δημιουργηθεί δομή προσωρινής φιλοξενίας για 17.400 άτομα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση