Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Παν. Λαφαζάνης: Ανάγκη ανατροπής της ΕΕ
Παν. Λαφαζάνης: Ανάγκη ανατροπής της  ΕΕ

Παν. Λαφαζάνης: Ανάγκη ανατροπής της ΕΕ

Για ανάγκη ανατροπής της έκανε λόγο ο Παν. Λαφαζάνης, κατά την ομιλία του, σε μια μεγάλη στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Βόλου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι “Η πρωτιά της Λεπέν είναι αποτέλεσμα μιας που παρακμάζει και πνίγει τους λαούς της. Η ιμπεριαλιστική και αντιδραστική των πολέμων, της λιτότητας και της ανεργίας αν δεν ανατραπεί σε δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση, θα οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα σκληρό ακροδεξιό ολοκληρωτισμό”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας ότι ”Είμαστε οι πρώτοι που με αδιάσειστα στοιχεία και δριμύτητα καταγγείλαμε το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνικής , της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Τσίπρας και κυρίως , οι δυο κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι του σκανδάλου, ανέλαβαν στη να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βγάλουν λάδι τους εαυτούς τους. Δεν έπεισαν, όμως, κανέναν. Τσίπρας και δεν απάντησαν, γιατί ήταν υποχρεωτικό να απολέσει το δημόσιο εξαιτίας της ανακεφαλαιοποίησης πάνω από 40δις, που είχε βάλει για να στηρίξει στο παρελθόν τις τράπεζες. Γιατί ακόμα έπρεπε τα ασφαλιστικά ταμεία να ξαναχάσουν άλλα 2 δις περίπου και γιατί ήταν απαραίτητο να απολέσουν πολλά δις οι μικρομέτοχοι και οι μικροομολογιούχοι των τραπεζών. Και όλα αυτά για να περάσουν οι Τράπεζες σε ξένα χέρια, κυρίως σε ξένα funds και δευτερευόντως στο ΤΧΣ, το οποίο κατευθύνεται από το κουαρτέτο των πιστωτών. Την αλήθεια για το σκάνδαλο την είπε ο Γιώργος , εκθέτοντας του κρυπτόμενους πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο. Ο Γ. μας είπε, λοιπόν, κυνικότατα, ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε εύλογη τιμή στις μετοχές των τραπεζών, γιατί δεν ήθελε να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο. Έπρεπε να συμπληρώσει, πιο σωστά, γιατί θέλαμε να περάσουν ”τζάμπα” στα funds της κερδοσκοπίας. Για να ”πετύχει” η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση της ανακεφαλαιοποιήσης – παράδοσης των τραπεζών, που υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας, έπρεπε να υπάρξουν σκοτεινές τροπολογίες νύχτας και σκοτεινές μεθοδεύσεις, για τις οποίες δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν πολιτικά και ποινικά οι ένοχοι και συνένοχοι, Τσίπρας και , όσο και αν τους καλύπτουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.”

Ο ίδιος τόνισε ότι ”η κυβέρνηση μπορεί να πέρασε από τη έναν προϋπολογισμό άγριας λιτότητας αλλά δεν πρόκειται να παραμείνει στην εξουσία για να ολοκληρώσει τη διαχείριση του. Ο Τσίπρας και οι περί αυτόν, ζουν στο δικό τους κόσμο και έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία, η οποία, απογοητευμένη και εξοργισμένη, βλέπει την κυβέρνηση και τους υπουργούς της να τους διαπερνάει το ψεύδος, η υποκρισία, η αναξιοπιστία και το γάντζωμα στην εξουσία. Με αυτά τα εφόδια, όμως, το κυβερνητικό σκάφος δεν θα μπορέσει να συνεχίσει. Θα βυθιστεί γρήγορα από την κοινωνική κατακραυγή και μέσα στις κοινωνικές τρικυμίες.”

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε: ” Η αναβολή του Ασφαλιστικού για τον καινούργιο χρόνο, όπως, ίσως και των νέων προαπαιτουμένων , μαζί και των φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στους αγρότες, δεν πρόκειται να δώσει ανάσα και φιλί ζωής στην κυβέρνηση και πολύ περισσότερο διέξοδο. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα αντιαγροτικά μέτρα θα γίνου το βατερλό της κυβέρνησης με τον καινούργιο χρόνο. Ο Αλέξης Τσίπρας πάει να εκτονώσει κάπως την κατάσταση, λέγοντας, στην πραγματικότητα απειλώντας μας, ότι αν χρειαστεί, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του λαού, θα ”ξανασυγκρουστεί”. Θα τον παρακαλούσαμε θερμά να μας κάνει τη χάρη να μην συγκρουστεί ξανά με τους μέσα και τους έξω. Διότι την τελευταία φορά που συγκρούστηκε άδειασε τα ταμεία του κράτους και μας έφερε και το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κατεστημένο χωρίς εναλλακτική λύση εξόδου από την δεν μπορεί κανένα να έχει θετικό αποτέλεσμα.”

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαπλοκή, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ” η κυβέρνηση, μπροστά στην ακατάσχετη φθορά της , προσφεύγει πολύ γρήγορα, για να βρει ”σωσίβιο” και ”καταφύγιο” παραμονής της στην εξουσία, στο στήσιμο ενός νέου συστήματος διαπλοκής με τις τηλεοράσεις και γενικότερα τα μέσα ενημέρωσης. Αυτή τη νέα διαπλοκή οργανώνει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση, με βάση το νόμο που έχει ψηφίσει. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει μετατρέψει σε ευτελές κυβερνητικό παραμάγαζο, ή καλύτερα σε παραμάγαζο του Μαξίμου, την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα οποία όλο και περισσότερο, με τις ωμές κυβερνητικές επεμβάσεις, προσομοιάζουν με την αλήστου μνήμης ΝΕΡΙΤ. Ειδικός στόχος της κυβερνητικής ΕΡΤ και του Αθηναϊκού – κυβερνητικού πρακτορείου είναι η απολυταρχική και αντιθεσμική εξαφάνιση κάθε δραστηριότητας ή δήλωσης της ΛΑ.Ε.”

Κλείνοντας, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ”κάθε μέρα που περνάει γίνεται αισθητή η μεγάλη απουσία της ΛΑ.Ε από τη Βουλή, μέσα στην οποία δεν υπάρχει δυναμική δημοκρατική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση απέναντι στο καταθλιπτικό και ανούσιο παιχνίδι των νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών δυνάμεων, που όλες μαζί πνίγουν την οικονομία και βουλιάζουν την χώρα στο μνημονιακό βούρκο.

Η ΛΑ.Ε, εκ των πραγμάτων, είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, που ενοχλεί το υπαρκτό σύστημα και μπορεί να αποκτήσει δυναμική ανατροπής του.

Για πρώτη φορά μια δύναμη, όπως η ΛΑ.Ε, που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή και την οποία φιμώνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να γίνει η δύναμη εκείνη που με την της, την αγωνιστική κινηματική της παρουσία, τον λαϊκό προσανατολισμό της και την ενωτική της απεύθυνση στον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό και πατριωτικό πολιτικό και κοινωνικό χώρο, θα κατορθώσει να ανατρέψει το σημερινό κατεστημένο σκηνικό και να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες διεξόδου και ανασυγκρότησης στη χώρα.”

lae1lae2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

  • Εντυπωσίασαν σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/J2kMlTQVcF -

"Αλιεύοντας" την είδηση