Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για επιβολή προστίμων σε πλοιοκτήτες τουριστικών σκαφών από την ΟΛΒ ΑΕ.
Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για επιβολή προστίμων σε πλοιοκτήτες τουριστικών σκαφών από την ΟΛΒ ΑΕ.

Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για επιβολή προστίμων σε πλοιοκτήτες τουριστικών σκαφών από την ΟΛΒ ΑΕ.

Ανφορά κτέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ Αικατερίνη Παπανάτσιου την επιστολή της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας Ε.Π.Ε.Τ.Σ.Θ. «ΑΡΓΩ» για τον καταλογισμό προστίμων σε από την ΟΛΒ ΑΕ.

Η βουλευτής αναφέρει ότι σύμφωνα με την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας τα σκάφη των μελών της δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και ελλιμενίζονται μόνιμα στο λιμάνι του Βόλου όμως ο λιμένας του Βόλου έχει χωροθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ελεύθερες θέσεις, δηλαδή αυτές που δεν προορίζονται για μόνιμα αγκυροβόλια να έχουν περιοριστεί στο λιμενοβραχίονα (κορδόνι) του λιμανιού, χώρο χωρίς , χωρίς παροχές νερού και ρεύματος και χωρίς δυνατότητα προσέγγισης από τους τουρίστες, συνεπώς ακατάλληλο για χρήση από επαγγελματικά πλοία αναψυχής. Στο σημείο αυτό άλλωστε έχουν βυθιστεί και καεί σκάφη στο παρελθόν αφού ούτε η πυροσβεστική μπορεί να προσεγγίσει.

Η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας επισημαίνει ότι τα μέλη της, στα οποία δεν έχουν χορηγηθεί μόνιμες θέσεις, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από το λιμένα μολονότι καταβάλλουν τα προβλεπόμενα λιμενικά . Επιπροσθέτως στις αιτήσεις των μελών της για παραχώρηση θέσης μονίμου αγκυροβολίου ο ΟΛΒ είτε δεν ανταποκρίνεται είτε καθυστερεί αδικαιολόγητα να ανταποκριθεί. Κατά την πάγια πρακτική του ΟΛΒ καίτοι τα μέλη της Ε.Π.Ε.Τ.Σ.Θ. καταβάλλουν ανελλιπώς λιμενικά καίτοι έχουν αιτηθεί θέσεις μονίμου αγκυροβολίου βρίσκονται αντιμέτωποι με επιβολή προστίμου αυθαίρετης χρήσης ύψους 500 ευρώ ανά διαπίστωση αφού δεν υπάρχουν ασφαλείς και λειτουργικές θέσεις για ελεύθερο ελλιμενισμό και ο ΟΛΒ δεν δέχεται τη χρήση θέσεως μονίμου αγκυροβολίου παρά και τη συναίνεση του παραχωρησιούχου της θέσεως αυτής και όταν το σκάφος του απουσιάζει.

Τονίζει επιπλέον ότι κατά τον παρόντα χρόνο υπάρχουν περισσότερα από 20 νεότευκτα σκάφη που επιδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή τα οποία πληρώνουν λιμενικά τέλη και έχουν αιτηθεί θέσεις μονίμου αγκυροβολίου.

Τα σκάφη αυτά, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας και μόνιμης απαγόρευσης απόπλου, ουσιαστικά διώκονται από το λιμάνι με εξοντωτικά πρόστιμα. Επίσης, αναμένονται τουλάχιστον άλλα 35 σκάφη από ήδη εγκεκριμένες από το «Επενδύω στη Θεσσαλία”.

Η κ. Παπανάτσιου εκθέτοντας τα παραπάνω υποστηρίζει το αίτημα της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας που ζητά την αποκατάσταση της λελογισμένης διαχείρισης του λιμένος του Βόλου και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών ο οποίος έχει πληγεί τα μέγιστα υπό τις επικρατούσες συνθήκες. Ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξεταστούν τα όσα αναφέρονται στην επιστολή και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει, χωρίς την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών που ήδη βάλλεται από τις συνέπειες της Πανδημίας ενώ αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού στην Μαγνησία και στην Ελλάδα γενικότερα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση