Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΑΜΑ 2017: Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
ΑΜΑ 2017: Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

ΑΜΑ 2017: Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Οι καλύτεροι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες του αγωνίσματος, θα πάρουν θέση εκκίνησης με στόχο την κατάκτηση της κορυφής. Οι περσινοί νικητές σε Άνδρες και Γυναίκες Χριστόφορος Μερούσης και Ράνια Ρεμπούλη θα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης με στόχο να επαναλάβουν το θρίαμβό τους.

Στους άνδρες έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος συνολικά 126 αθλητές ανάμεσα σε αυτούς ο δεύτερος του περσινού αγώνα, Κώστας Γκελαούζος, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος στη 15η συμμετοχή του στη διοργάνωση και ο Μιχάλης Παρμάκης, που μετρά ήδη δύο νίκες σε πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες, πέρα από την Ρεμπούλη έχουν δηλωθεί οι Σοφία Ρήγα, Μάγδα Γαζέα, Ντενίζ Δημάκη και Σόνια Τσεκίνη και φαίνεται πως θα γίνει ένας δυνατός αγώνας. Στην αυθεντική διαδρομή αναμένεται να επιστρέψει και η πολυνίκης στο αγώνισμα (επτά φορές νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) Γεωργία Αμπατζίδου, που μπορεί να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια τον πρωταθλητισμό συνεχίζει, ωστόσο, να αθλείται.

Η μεταφορά των δρομέων στο και πληροφορίες για τον ιματισμό
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πλησιάζει και η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των δρομέων στην αφετηρία του , την ερχόμενη Κυριακή.

Η μετακίνηση θα γίνει με 300 λεωφορεία από έξι διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 5:30 π.μ. έως τις 6:45 π.μ. Μετά τις 6:45 π.μ. δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής. Αυτός είναι και ο λόγος που προτείνεται σε όλους να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία της διοργάνωσης.

Σημεία επιβίβασης:

• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 «Συγγρού-Φιξ», κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου (έξοδος «Συγγρού»). Προσοχή: Τελευταία αναχώρηση πούλμαν από το σταθμό Συγγρού – Φιξ θα γίνει στις 06:15

• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 «Πανεπιστήμιο», κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, επιβίβαση από την πλευρά των Προπυλαίων Πανεπιστημίου (έξοδος «Πανεπιστήμιο»).

• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 2 & 3 «Σύνταγμα» κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας (επιβίβαση από την πλευρά της πλατείας του «αγνώστου στρατιώτη») και κατά μήκος της οδού Βασιλέως Γεωργίου (επιβίβαση από την πλευρά του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία»)

• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 3 «Ευαγγελισμός», κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου

• Στάση ΜΕΤRO Γραμμή 3 «Κατεχάκη», κατά μήκος της λεωφόρου Μεσογείων, επιβίβαση από την πλευρά της ανόδου αυτοκινήτων.

• Στάση Ομόνοια ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ κατά μήκος της λεωφόρου Γ. Σεπτεμβρίου, επιβίβαση από την διασταύρωση με την οδό Βερανζέρου «Πλατεία Λαυρίου».

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Για λόγους οργανωτικούς η τελευταία αναχώρηση πούλμαν από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ “Συγγρού – Φιξ” θα γίνει στις 06:15

Για την ταχύτερη και απρόσκοπτη επιβίβαση των δρομέων στα σημεία επιβίβασής συνιστάται να χρησιμοποιήσουν για επιβίβαση στα λεωφορεία τις παρακάτω στάσεις ΜΕΤRO εφόσον προέρχονται από τις παρακάτω περιοχές, αποφεύγοντας τον κεντρικό σταθμό Συντάγματος:
• Σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγ. Ανάργυροι
• Σταθμός Μετρό «Συγγρού Φιξ»: Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Καλλιθέα, Δάφνη, Άγ. Δημήτριος, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Γλυφάδα
• Σταθμός Μετρό «Κατεχάκη»: Ψυχικό, Παπάγου, Χολαργός, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή
• Σταθμός Ομόνοια: Όλες οι περιοχές διέλευσης του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου

Οι δρομείς που θα μεταβούν στην εκκίνηση με δικά τους μεταφορικά μέσα πρέπει:
) να βρίσκονται στο χώρο της εγκατάστασης (χώρος αφετηρίας, ) τουλάχιστον μιάμιση ώρα (1:30) πριν από την ώρα εκκίνησης του αγώνα (09:00), δηλαδή το αργότερο ως τις 7:30πμ., λαμβάνοντας υπόψη και την απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι δρομείς περπατώντας από το parking αποβίβασής τους ως την αφετηρία (περίπου 800μ),
β)Τα 1500 περίπου Ι.Χ. που κινούνται με ιδιωτική πρωτοβουλία θα κατευθύνονται από την διασταύρωση του Τύμβου επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο προς Μαραθώνα με ελεγχόμενη συνεχόμενη ροή προς το parking χωρίς να επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση μέχρι και την είσοδο τους στο χώρο στάθμευσης (parking) των Ι.Χ. επί της Λεωφόρου Σουλίου (parking Ολυμπιακών Αγώνων).

γ) να λάβουν υπόψη τους ότι στη μαραθώνια διαδρομή θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνιος από τις 8:00 π.μ.

Επίσης, στην εγκατάσταση της αφετηρίας και πριν από την είσοδο των δρομέων στα μπλοκ εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί αυστηρός έλεγχος και θα απαγορευτεί στους δρομείς που παραβιάζουν τον κανονισμό και δεν συμμετέχουν επίσημα (δεν είναι εγγεγραμμένοι και δεν φέρουν τον επίσημο αριθμό συμμετοχής – bib number) να εισέλθουν και να αγωνιστούν. Επισημαίνεται ότι η παραβίαση του κανονισμού της Διοργάνωσης και η μη επίσημη συμμετοχή, καταδεικνύει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους χιλιάδες συμμετέχοντες – συναθλητές και την Οργανωτική Επιτροπή και επιρρίπτει νομικές ευθύνες στους παραβάτες ως προς την ασφάλεια και την υγειονομική κάλυψη της Διοργάνωσης.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων και ιματισμού

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον ειδικό πλαστικό σάκο, τον οποίο θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και Διανομής Υλικού στο κλειστό γήπεδο του Τάε – Κβον Ντο (Φάληρο).
Πάνω στον σάκο πρέπει να κολληθεί το αυτοκόλλητο με τον αριθμό του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευκρινής. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και να μην περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΑΜΑ δεν αποδέχεται άλλα σακίδια, τσάντες κ.λπ. εκτός από τους ειδικούς σάκους που η ίδια διαθέτει στους δρομείς.
Μέχρι τις 8:20 π.μ. (το αργότερο 40 λεπτά πριν από την εκκίνηση), οι δρομείς πρέπει να παραδώσουν τους ειδικούς πλαστικούς σάκους με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα στα φορτηγά με το σήμα της DHL, τα οποία θα βρίσκονται 100 – 200 μέτρα μπροστά από την αψίδα εκκίνησης (φανάρι αφετηρίας), για να μεταφερθούν στον τερματισμό.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής δρομέων στο Μαραθώνιο δρόμο, η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει όλους τους δρομείς ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:
) να παραδώσουν στα φορτηγά σύμφωνα με το Bib Number αμέσως μετά την αποβίβασή τους από τα λεωφορεία, τον ειδικό πλαστικό σάκο με τον ρουχισμό τους, τον οποίο θα παραλάβουν μετά τον τερματισμό τους έξω από το Παναθηναϊκό ,
β) να κρατήσουν μόνο τον απολύτως απαραίτητο, πρόχειρο και ελαφρύ
ρουχισμό (T-Shirt, φόρμα κ.λπ.) για τη χρονική περίοδο αναμονής μέχρι την εκκίνησης τους,
γ) για λόγους αποφυγής συνωστισμού δεν επιτρέπεται η αλλαγή ρουχισμού μπροστά στην είσοδο της εγκατάστασης και στο χώρο στάθμευσης των φορτηγών της DHL για την παράδοση του ρουχισμού.
δ) να φορέσουν την «ειδική σακούλα ζεστασιάς» που θα τους μοιραστεί κατά την αποβίβασή τους στο Μαραθώνα,
ε) προτείνεται ένθερμα, λίγα λεπτά πριν από την είσοδο στο block εκκίνησης, να αφήσουν στο ειδικό καλάθι συλλογής ρουχισμού, το οποίο βρίσκεται στο πλάτωμα δίπλα στην ευθεία της εκκίνησης, τον πρόχειρο και ελαφρύ ρουχισμό τους. Η Ο.Ε. θα συλλέξει τον εξοπλισμό αυτό, ο οποίος, κατόπιν διαλογής, θα διατεθεί σε για «Κοινωνικό Σκοπό».
Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών σάκων γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών σε προκαθορισμένο χώρο επί της Λεωφόρου Βασ. ¨Όλγας στο ύψος που βρίσκεται το σιντριβάνι του Ζαππείου, 200 μέτρα δεξιά μετά την έξοδο από το προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας «Κορυφαίο γεγονός της χρονιάς»

Ο Mαραθώνιος Αθήνας, o Αυθεντικός (ΑΜΑ) αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα. Το κορυφαίο γεγονός δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κορυφαία ετήσια βραβεία “Events Awards 2017”, που έγιναν το βράδυ της 22ας Ιουνίου στον Ιππόδρομο, στο Μαρκόπουλο.

Ο ΑΜΑ απέσπασε το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, αφού τιμήθηκε ως το «Γεγονός της χρονιάς» κάτι που δείχνει την δυναμική του, όχι μόνο στην αθλητική κοινότητα, αλλά σε ένα φάσμα ανθρώπων, που αξιολογεί και επιβραβεύει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειες πολλών διοικητικών παραγόντων και εργαζομένων μέσα και έξω από το ΣΕΓΑΣ και πολυποίκιλων φορέων.

Ταυτόχρονα ο ΑΜΑ παρέλαβε τρία ακόμη βραβεία σε επιμέρους κατηγορίες, το Πλατινένιο Βραβείο (Platinum Award) ως “Θεματικό Γεγονός” (Thematical Event), το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) ως “Αθλητικό Γεγονός” (Sport Event) και το Ασημένιο Βραβείο (Silver Award) στην κατηγορία “Διοργάνωση Γεγονότος” (Εvent Management).

Ο Μαραθώνιος Αθήνας, με 35 χρόνια ιστορία οργάνωσης, ως μαζικό και λαϊκό γεγονός, και την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 121 χρόνων ιστορίας, κατάφερε από τις 4.000 συμμετοχές το 2005, να γιγαντωθεί και να ξεπεράσει το 2016 τις 48.000.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος έχει σήμερα τη στήριξη των σημαντικότερων εταιρειών-χορηγών της χώρας, με πρωτοπόρο την Α.Ε., Μεγάλο Χορηγό του ΑΜΑ, τη σύσσωμη στήριξη πολλών φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με προεξάρχοντες την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΟΤ, τη δυναμική υποστήριξη 3.200 εθελοντών και τη ενσυνείδητη προσπάθεια πολλών εργαζομένων από τις κρατικές υπηρεσίες και την αυτοδιοίκηση.

Η διοργάνωση, μέσω των δράσεων του ΣΕΓΑΣ, των Συλλόγων Δρομέων Υγείας, των συνεργαζόμενων ΜΚΟ, των χορηγών της και πολλών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο γεγονός, «επιστρέφει» στην ελληνική κοινωνία πάνω από 3.5 εκατομμύρια ετησίως, στηρίζοντας κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ αξιοπρόσεχτες είναι και οι προσπάθειες στο τομέα των «πράσινων» δράσεων με την ανακύκλωση πλαστικών, ρούχων και παπουτσιών, καθώς και ένα εξαγοράς ρύπων.

Ο Μαραθώνιος Αθήνας θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου και ήδη το ενδιαφέρον δρομέων απ’ όλο τον πλανήτη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Ο ΣΕΓΑΣ και οι σύμμαχοί του ετοιμάζονται να υποδεχθούν 51.000 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών και σε όλες τις αποστάσεις, σε μια μοναδική γιορτή από τον Μαραθώνα μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό , η οποία θα μετατρέψει και πάλι την πρωτεύουσα στον κέντρο του κόσμου.Αναδρομή, 7 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά,
την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου.

O 29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011.

Ο Μαροκινός νικητής Abdelkerim Boubker, με χρόνο 2:11:40, πέτυχε νέο ρεκόρ αγώνα και, ταυτόχρονα, έσπασε το Κενυάτικο σερί των προηγούμενων έξι χρόνων.

Στις γυναίκες, η Αιθίοπας Yado Melaku κατακτά την πρώτη θέση με χρόνο 2:35:25 και χαρίζει στην χώρα της την τρίτη νίκη στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Καλύτερος από τους Έλληνες αναδείχθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, για δεύτερη φορά, με χρόνο 2:24:10 και η Σοφία Ρήγα, με 2:45:43.

Παρά την κακοκαιρία, η συμμετοχή δρομέων και θεατών ήταν μεγάλη. Ανάμεσα στους δρομείς ήταν και ο 75χρονος βετεράνος μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Σκουλής, ο οποίος μετά τον τερματισμό του στα 10χλμ δήλωσε: «Έχω 65 χρόνια διαδρομής στον αθλητισμό. Έχω τρέξει σε τουλάχιστον 205 μαραθώνιους. Αυτή τη φορά έτρεξα στα 10 χλμ. Ο αθλητισμός είναι ζωή».

(Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο του Μπάμπη Ζαννιά «42.195 μ. σε 30 χρόνια», εκδόσεις Βογιατζή, Αθήνα 2014

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση