Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Αλλαγή ονομασίας Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου & Πυροσβεστικού Σταθμού σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου & σε Πυροσβεστικό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου
Αλλαγή ονομασίας Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου & Πυροσβεστικού Σταθμού σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου & σε Πυροσβεστικό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου

Αλλαγή ονομασίας Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου & Πυροσβεστικού Σταθμού σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου & σε Πυροσβεστικό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου

Στην 8η/26-4-2016 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου με την υπ΄ αριθ. 94/2016 απόφασή του, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Νασίκα, για υποβολή αιτήματος-πρότασης στην ΕΤΒΑ για την αλλαγή της ονομασίας της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. σε , καθώς και την υποβολή αιτήματος-πρότασης στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για αλλαγή της ονομασίας του Πυροσβεστικού Σταθμού ΒΙ.ΠΕ. σε Πυροσβεστικό Σταθμό .

Ο ανέφερε ότι: «Όπως είναι γνωστό μέσα στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπάρχει η βιομηχανική περιοχή, που φέρει την ονομασία Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές , βιοτεχνίες και άλλες επιχειρήσεις.

Επίσης στην περιοχή δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και εργαζομένων και υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα συνεργατών από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η περιοχή αυτή είναι εκτός των ορίων του Δήμου Βόλου και προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική ταυτότητα της περιοχής του Βελεστίνου ως έδρα του καλλικρατικού Δήμου Ρήγα Φεραίου και της γενέτειρας του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή, προτείνεται η αλλαγή ονομασίας της παραπάνω βιομηχανικής περιοχής σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου, με ό,τι και όσα έχει αυτό. Ανάλογο είναι και το αίτημα και για πυροσβεστικό σώμα.

Το κληροδότημα του Εθνεγέρτη ΡΗΑ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ-ΦΕΡΑΙΟΥ αποτελεί πιστεύω το ισχυρότερο πολιτισμικό κεφάλαιο τόσο για το Δήμο μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή».

pyrosv

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση