Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / Αλλαγή ονομασίας Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου & Πυροσβεστικού Σταθμού σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου & σε Πυροσβεστικό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου
Αλλαγή ονομασίας Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου & Πυροσβεστικού Σταθμού σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου & σε Πυροσβεστικό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου

Αλλαγή ονομασίας Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου & Πυροσβεστικού Σταθμού σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου & σε Πυροσβεστικό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου

Στην 8η/26-4- τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου με την υπ΄ αριθ. 94/ απόφασή του, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, για υποβολή αιτήματος-πρότασης στην για την αλλαγή της ονομασίας της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου, καθώς και την υποβολή αιτήματος-πρότασης στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για αλλαγή της ονομασίας του Πυροσβεστικού Σταθμού ΒΙ.ΠΕ. σε Πυροσβεστικό Σταθμό ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου.

Ο ανέφερε ότι: «Όπως είναι γνωστό μέσα στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, υπάρχει η βιομηχανική περιοχή, που φέρει την ονομασία Β΄ ΒΙ.ΠΕ. , στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές , βιοτεχνίες και άλλες .

Επίσης στην περιοχή δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και εργαζομένων και υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα συνεργατών από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η περιοχή αυτή είναι εκτός των ορίων του Δήμου Βόλου και προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική ταυτότητα της περιοχής του Βελεστίνου ως έδρα του καλλικρατικού Δήμου Ρήγα Φεραίου και της γενέτειρας του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή, προτείνεται η αλλαγή ονομασίας της παραπάνω βιομηχανικής περιοχής σε ΒΙ.ΠΕ. Βελεστίνου, με ό,τι και όσα θετικά έχει αυτό. Ανάλογο είναι και το αίτημα και για πυροσβεστικό σώμα.

Το κληροδότημα του Εθνεγέρτη ΡΗΓΑ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ-ΦΕΡΑΙΟΥ αποτελεί πιστεύω το ισχυρότερο πολιτισμικό κεφάλαιο τόσο για το Δήμο μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή».

pyrosv

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση