Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Άγονοι τρείς διαγωνισμοί για το οδικό δίκτυο
Άγονοι  τρείς διαγωνισμοί για το οδικό δίκτυο

Άγονοι τρείς διαγωνισμοί για το οδικό δίκτυο

Τρεις διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας κηρύχτηκαν άγονοι λόγω μη παρουσίας των ενδιαφερόμενων εργοληπτών, εξαιτίας των κινητοποιήσεων του κλάδου για το ασφαλιστικό, μέχρι την 1η Απρίλη.

Οι γενικότερες έχουν αντίκτυπο στα έργα που προγραμματίζεται να γίνουν και αναγκαστικά, πάνε πίσω αν και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα ενώ θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί να πηγαίνουν πίσω και με το καλοκαίρι να πλησιάζει.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι προγραμματισμένοι για σήμερα διαγωνισμοί, αφορούσαν τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 123.000 €, την κοπή χόρτων στο εθνικό δίκτυο, προϋπολογισμού 120.000 € και τα στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ύψους 1.800.000 €.

Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του οδοστρώματος πριν τον Κισσό, που είχε υποχωρήσει λόγω του χειμώνα, προϋπολογισμού 200.000 € ενώ μεθαύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου, θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για συντήρηση και αποκατάσταση τεχνικών έργων, του οδικού δικτύου Μαγνησίας, προϋπολογισμού 1.580.000 €, που αρχικά είχε προκηρυχθεί για τις 23 Φεβρουαρίου και αναβάλλεται, λόγω των κινητοποιήσεων.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο, με συνέπεια να απέχουν από τους διαγωνισμούς και, όπως είναι φυσικό, τα έργα να πηγαίνουν πίσω.

Η αντιπεριφερειάρχης έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τα έργα που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και, λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών οι αναβολές, έχουν αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξή τους για μήνες, με αποτέλεσμα να πλησιάζει το καλοκαίρι και ενώ θα έπρεπε να προχωρούν, να μην έχουν ξεκινήσει καν.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση