Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Άγονοι τρείς διαγωνισμοί για το οδικό δίκτυο
Άγονοι  τρείς διαγωνισμοί για το οδικό δίκτυο

Άγονοι τρείς διαγωνισμοί για το οδικό δίκτυο

Τρεις διγωνισμοί που είχν προγραμματιστεί για σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας κηρύχτηκαν άγονοι λόγω μη παρουσίας των ενδιαφερόμενων εργοληπτών, εξαιτίας των κινητοποιήσεων του κλάδου για το ασφαλιστικό, μέχρι την 1η Απρίλη.

Οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις έχουν αντίκτυπο στα έργα που προγραμματίζεται να γίνουν και αναγκαστικά, πάνε πίσω αν και υπάρχει εξασφαλισμένη , με αποτέλεσμα ενώ θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί να πηγαίνουν πίσω και με το καλοκαίρι να πλησιάζει.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα , οι προγραμματισμένοι για σήμερα , αφορούσαν τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 123.000 €, την κοπή χόρτων στο εθνικό δίκτυο, προϋπολογισμού 120.000 € και τα ασφαλτικά στο Δήμο , ύψους 1.800.000 €.

Για αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του οδοστρώματος πριν τον Κισσό, που είχε υποχωρήσει λόγω του χειμώνα, προϋπολογισμού 200.000 € ενώ μεθαύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου, θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για και αποκατάσταση τεχνικών έργων, του οδικού δικτύου Μαγνησίας, προϋπολογισμού 1.580.000 €, που αρχικά είχε προκηρυχθεί για τις 23 Φεβρουαρίου και αναβάλλεται, λόγω των κινητοποιήσεων.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομο, με συνέπεια να απέχουν από τους διαγωνισμούς και, όπως είναι φυσικό, τα έργα να πηγαίνουν πίσω.

Η έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τα έργα που έχουν εξασφαλισμένη και, λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών οι αναβολές, έχουν αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξή τους για μήνες, με αποτέλεσμα να πλησιάζει το καλοκαίρι και ενώ θα έπρεπε να προχωρούν, να μην έχουν ξεκινήσει καν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση