Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Αφγανιστάν: Άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη χώρα
Αφγανιστάν: Άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη χώρα

Αφγανιστάν: Άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη χώρα

Περίπου 3.000 ακόμη Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν πλέον αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν, όπως όριζε η νέα στρατηγική του προέδρου των για αυτή τη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα, γνωστοποίησε το την Πέμπτη.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε αναθεωρήσει τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που βρίσκονται στην αφγανική επικράτεια στους 11.000 πριν ο εγκρίνει την αποστολή των ενισχύσεων που ζητούσε ο αμερικανός στρατηγός Τζον ίκολσον, ο επικεφαλής της αποστολής του NATO στο Αφγανιστάν.

«Μόλις ολοκληρώσαμε την αποστολή των ενισχύσεων στο Αφγανιστάν», δήλωσε ένα στέλεχος του αμερικανικού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, κατά τη διάρκεια ς Τύπου.

«Ο νέος αριθμός» των στελεχών των ένοπλων δυνάμεων των στο Αφγανιστάν «είναι πλέον περίπου 14.000», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσημα, οι ενισχύσεις αυτές έχουν αποστολή να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν τον αφγανικό στρατό, ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τους .

Ο στρατηγός ίκολσον είχε γνωστοποιήσει ότι χρειάζονταν 16.000 συνολικά στο Αφγανιστάν και άλλες χώρες μέλη του NATO έχουν δεσμευτεί να στείλουν κι αυτές ενισχύσεις στις δυνάμεις τους στην ασιατική χώρα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση