Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Αφγανιστάν: Άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη χώρα
Αφγανιστάν: Άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη χώρα

Αφγανιστάν: Άλλοι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη χώρα

Περίπου 3.000 ακόμη Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν πλέον αναπτυχθεί στο , όπως όριζε η νέα στρατηγική του προέδρου των Ντόναλντ για αυτή τη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χ, γνωστοποίησε το Πεντάγωνο την Πέμπτη.

Το αμερικανικό υπουργείο ς είχε αναθεωρήσει τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που βρίσκονται στην αφγανική επικράτεια στους 11.000 πριν ο εγκρίνει την αποστολή των ενισχύσεων που ζητούσε ο αμερικανός στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο επικεφαλής της αποστολής του NATO στο .

«Μόλις ολοκληρώσαμε την αποστολή των ενισχύσεων στο Αφγανιστάν», δήλωσε ένα στέλεχος του αμερικανικού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ο νέος αριθμός» των στελεχών των ένοπλων δυνάμεων των στο Αφγανιστάν «είναι πλέον περίπου 14.000», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσημα, οι ενισχύσεις αυτές έχουν αποστολή να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν τον αφγανικό στρατό, ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τους Ταλιμπάν.

Ο στρατηγός Νίκολσον είχε γνωστοποιήσει ότι χρειάζονταν 16.000 συνολικά στο Αφγανιστάν και άλλες χώρες μέλη του NATO έχουν δεσμευτεί να στείλουν κι αυτές ενισχύσεις στις δυνάμεις τους στην ασιατική χ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση