Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Αδειασε η πλατεία Βικτωρίας, άγνωστο για πόσο
Αδειασε η πλατεία Βικτωρίας, άγνωστο για πόσο

Αδειασε η πλατεία Βικτωρίας, άγνωστο για πόσο

Το επόμενο στοίχημα είναι να παραμείνει καθαρή η πλατεία Βικτωρίας, μετά τη μεταφορά χθες το πρωί περίπου 1.000 μεταναστών στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου. Κατά τη διαδικασία μεταφοράς, που ξεκίνησε χθες το πρωί, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, όταν ομάδα ατόμων από την οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή) προσπάθησαν να εμποδίσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ να φτάσουν στην πλατεία για να μεταφέρουν τους μετανάστες στο Γαλάτσι. Τα ίδια άτομα επιτέθηκαν λεκτικά σε κατοίκους που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία, ζητώντας να καθαριστεί ο χώρος που εδώ και περισσότερο από έναν μήνα έχει μετατραπεί σε καταυλισμό-χωματερή. Ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως «αλληλέγγυοι» των προσφύγων χαρακτήρισαν «φασίστες» τους κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι η πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της διαμαρτυρίας, χθες τελικά στη συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι που προέρχονταν από όλους τους πολιτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άτομα που πρόσκεινται σε ακραίες τάσεις δεν έκαναν την εμφάνισή τους.

Οι που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας είχαν ενημερωθεί μέσω διερμηνέων για την επικείμενη μεταφορά σε συγκεκριμένο χώρο με τη βοήθεια διερμηνέων και είχαν προετοιμαστεί μαζεύοντας σκηνές και υπάρχοντα. Ωστόσο κάποιοι εξ αυτών προτίμησαν για δικούς τους λόγους να παραμείνουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι πέριξ της πλατείας δρόμοι να παραμένουν ασφυκτικά γεμάτοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε χθες ότι η μεταφορά των προσφύγων σε οργανωμένο χώρο και η αποφόρτιση της περιοχής της πλατείας Βικτωρίας βοηθά «τόσο τους να έχουν καλύτερες συνθήκες όσο και τους κατοίκους να διατηρήσουν την αλληλέγγυα στάση τους». Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, η αστυνομία παρέμεινε στην πλατεία και έχει λάβει σαφείς οδηγίες να μην επιτρέψει να στηθούν νέες σκηνές.

Ωστόσο, καθώς πλοία φτάνουν καθημερινά στον Πειραιά με χιλιάδες μετανάστες, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει άδεια η πλατεία. «Οι περισσότεροι φτάνουν στον Πειραιά με οδηγίες να κατευθυνθούν προς τη συγκεκριμένη πλατεία», αναφέρει εθελοντής που βοηθά στον Ελαιώνα.

Από την πλευρά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποιείται προσπάθεια να βρεθούν άμεσα και άλλοι χώροι οι οποίοι να μπορούν να αξιοποιηθούν κυκλικά για την προσωρινή εγκατάσταση των μεταναστών που φθάνουν στην πόλη.

Ηδη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προχθές ανέφερε ότι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί το ανενεργό στρατόπεδο Λιόση στα Ανω Λιόσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργεία έχουν μεταβεί ήδη στον χώρο για να εκτιμήσουν την καταλληλότητα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση