Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » 526 υπάλληλοι αντιμέτωποι με αυτοδίκαιη αργία
526 υπάλληλοι αντιμέτωποι με αυτοδίκαιη αργία

526 υπάλληλοι αντιμέτωποι με αυτοδίκαιη αργία

Αντιμέτωποι με είναι, βάσει των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, 526 υπάλληλοι οι οποίοι βαρύνονται με κακουργήματα και πλημμελήματα.

Ο αριθμός προκύπτει βάσει στοιχείων που παρέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ως προς τα λεγόμενα «βαριά κακουργήματα», τα οποία θα αντιμετωπίσει η νομοθετική ρύθμιση, η κατανομή, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Ρακιντζή, έχει ως εξής: 28 υπάλληλοι κατηγορούνται για απιστία άνω των 150.000 ευρώ, 20 υπάλληλοι κατηγορούνται για απιστία άνω των 30.000 ευρώ, 17 υπάλληλοι κατηγορούνται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», 14 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και 5 για ναρκωτικών. Εφόσον υπάρξει αμετάκλητη παραπομπή σε γι’ αυτές τις περιπτώσεις, τότε θα τεθούν σε και μόνο στην περίπτωση που αθωωθούν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του μηνός από το υπουργείο.

Ως προς την επιτάχυνση των πειθαρχικών, ήδη με εντολή του κ. Βερναρδάκη, αυτή την εβδομάδα συγκλήθηκαν όσα πειθαρχικά αδρανούσαν και έχει ξεκινήσει η εκδίκαση  των  εκκρεμών  υποθέσεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση