Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Μαρία Μπίλλη
Υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Μαρία Μπίλλη

Υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας η Μαρία Μπίλλη

Yποψήφια Θεσσαλίας κι επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλία» είναι η στις του Μαϊου για την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η είναι καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE, απόφοιτη του Βρετανικού Πανεπιστημίου και μητέρα δύο παιδιών.

Συμμετείχε στις εθνικές του 2015 στον Ν. Λάρισας, ενώ υπήρξε υπεύθυνη Ιδεολογικού Τομέα στην Τ.Ο. Φαρσάλων, με πλούσια αρθρογραφία και παραινέσεις στον τοπικό Τύπο.

Ως Θεσσαλή, μοιράζεται την ίδια αγωνία με χιλιάδες συμπολίτες της για τα οξύτατα προβλήματα που ταλανίζουν την γη του Ομηρικού Αχιλλέα, του Καραϊσκάκη και του Γεωργάκη Ολύμπιου, του Παπαδιαμάντη και του Θεόφιλου, των γενναίων στρατιωτών από τα και την Καρδίτσα του Υψώματος 371.

Λαθρο, ανεργία, φυγή των νέων στο εξωτερικό, εγκατάλειψη των πατρογονικών εστιών, ερημοποίηση του άλλοτε εύφορου θεσσαλικού κάμπου αλλά και των δυσπρόσιτων ορεινών περιοχών, επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού και απαξίωση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, είναι μερικά από τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλοί σήμερα.

Η «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία» έρχεται να θέσει ένα τέλος στις παθογένειες αυτές και καλεί όλους τους Θεσσαλούς να την στηρίξουν.

Η πενταετής στο περιφερειακό συμβούλιο λειτούργησε ως εφαλτήριο για ακόμη πιο σκληρούς με άκαμπτο σθένος και θέληση στα αυτοδιοικητικά ζητήματα με γνώμονα πάντα την ποιότητα ζωής των Θεσσαλών.

Όπως αναφέρεται: “Οι εμπλεκόμενοι παράγοντες της Περιφερειακής Αρχής τόσα έτη απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων, καθώς δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς όλες οι διαφαινόμενες αναπτυξιακές προοπτικές για μια πιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της Περιφέρειας. Η Θεσσαλία έχει κάθε λόγο να σημειώσει αλματώδη άνοδο τόσο στον οικονομικό – εμπορικό τομέα όσο φυσικά και στον πολιτισμικό – τουριστικό.

Το πρόγραμμα ενδεικτικώς:

– Ασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα.

– Όχι στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Η Ορθοδοξία στήριγμα του Έθνους. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Πατρίδα.

– Όχι στη Θεσσαλία των ανισοτήτων. Ναι στην ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών.

– Προστασία ανέργων, οικονομικά αδυνάτων Ελλήνων, ΑμεΑ. Στήριξη του Θεσσαλού αγρότη και της πρωτογενούς παραγωγής. Σεισάχθεια στα χρέη του μικρού αγροτικού κλήρου .Μείωση φόρων για να παραμείνει ο Έλληνας αγρότης στη γη των προγόνων του. Στρατηγικός στόχος η Αυτάρκεια σε όλα τα είδη διαβίωσης του λαού μας.

– Σύνδεση αγροτικής παραγωγής και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ειδίκευση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας στο αγροτικό προϊόν της κάθε περιοχής.

– Πάταξη της διαφθοράς, των αδιαφανών συμβάσεων-αναθέσεων έργων. Όχι στην εκχώρηση λιμένων και αεροδρομίων. Προστασία της Ελληνικής Αλιείας. Στήριξη της υγιούς ς και του Έλληνα εργάτη. Τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού, δημιουργία θεματικών αρχαιολογικών πάρκων στη Θεσσαλία του Ιάσονα και του Αχιλλέα.

– Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ύψιστου αγαθού, του νερού. Πλήρης αξιοποίηση υδάτινων πόρων, δημιουργία περαιτέρω φραγμάτων για την άρδευση όλου του Θεσσαλικού κάμπου.

– Προστασία της δημόσιας υγείας από επικίνδυνα νιτρικά και παράνομα εισαγόμενα φυτοφάρμακα ως συνέπεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της Ελλάδας των μνημονίων .

– Όχι στην ισλαμοποίηση και στην νέα τουρκοκρατία μόλις 138 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους. Κλείσιμο των hot spots, άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και αποπομπή των αμαρτωλών ΜΚΟ.

Αγώνας μέχρι εσχάτων για την ανατροπή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών. Μη αποδοχή του ψευδεπίγραφου όρου ‘'Βόρειος Μακεδονία'' σε κανένα επίσημο έγγραφο από την περιφέρεια Θεσσαλίας.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση