Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ξεκινούν έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον covid-19
Ξεκινούν έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον covid-19

Ξεκινούν έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον covid-19

Ξεκινούν, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, οι της ς Θεσσαλίας για την εφαρμογή των κανόνων προς έναντι του COVID-19, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικές κ.λπ., δημόσιες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, «οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων ορίζονται υπεύθυνες για το έλεγχο των οικονομικών και λοιπών δραστηριοτήτων ως προς την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιος, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά τους κορωναϊού COVID-19.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωστοποιούν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή όλους τους ελέγχους που διενήργησαν και τις που επεβλήθησαν σχετικά. Οι διατάξεις της ΚΥΑ Β2798/11.7.2020 δεσμεύουν αφενός τις επιχειρήσεις και τους φορείς ως προς την τήρηση των κανόνων, αφετέρου καθιστούν υπεύθυνες τις ελεγκτικές αρχές ως προς την , τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων αυτών» αναφέρει η .

Στο πλαίσιο αυτό, οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης της ς Θεσσαλίας αναλαμβάνουν να καταρτίζουν εβδομαδιαίο ελέγχων και να αποστέλλουν σε καθημερινή βάση, τα αποτελέσματα των ελέγχων της προηγούμενης ημέρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiroseis_gge@mnec.gr της Γ.Γ. Εμπορίου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση