Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ξεκινούν έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον covid-19
Ξεκινούν έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον covid-19

Ξεκινούν έλεγχοι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την τήρηση των κανόνων προφύλαξης από τον covid-19

Ξεκινούν, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, οι της για την εφαρμογή των κανόνων προφύλαξης έναντι του -19, σε ιδιωτικές υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικές κ.λπ., δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, «οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων ορίζονται υπεύθυνες για το έλεγχο των οικονομικών και λοιπών δραστηριοτήτων ως προς την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά τους κορωναϊού -19.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωστοποιούν στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή όλους τους ελέγχους που διενήργησαν και τις κυρώσεις που επεβλήθησαν σχετικά. Οι διατάξεις της ΚΥΑ Β2798/11.7.2020 δεσμεύουν αφενός τις και τους φορείς ως προς την τήρηση των κανόνων, αφετέρου καθιστούν υπεύθυνες τις ελεγκτικές αρχές ως προς την εποπτεία, τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων αυτών» αναφέρει η .

Στο πλαίσιο αυτό, οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης της αναλαμβάνουν να καταρτίζουν εβδομαδιαίο ελέγχων και να αποστέλλουν σε καθημερινή βάση, τα των ελέγχων της προηγούμενης ημέρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiroseis_gge@mnec.gr της Γ.Γ. Εμπορίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση