Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Ξεκινά η τελευταία εργολαβία της λίμνης Κάρλας
Ξεκινά η τελευταία εργολαβία της λίμνης Κάρλας

Ξεκινά η τελευταία εργολαβία της λίμνης Κάρλας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η τελευταία εργολαβία, που ολοκληρώνει τα έργα ανασύστασης της λίμνης Κάρλα.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη κατασκευής του έργου με τίτλο «Κατασκευή Υπολειπόμενων Εργασιών Έργου Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας, Β΄ Φάση» προϋπολογισμού 8.309.806,59 €, που υλοποιείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ 072/8).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Το μεγάλο έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας μπαίνει στην τελική ευθεία. Με την εργολαβία αυτή, αλλά και τις άλλες δύο που βρίσκονται σε εξέλιξη ολοκληρώνουμε ένα πολυσύνθετο έργο, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα , που μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει στην ευρύτερη περιοχή, στο μικροκλίμα, τη χλωρίδα και την πανίδα και στο περιβάλλον γενικότερα.

Ένα σταματημένο έργο με αβέβαιο και χρηματοδότηση, που ήρθε στην ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας πριν από ενάμιση χρόνο, πλέον μπαίνει στην τελική του φάση και η εργολαβία αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτό σημαίνει σχέδιο, σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάζει το έργο καθώς τα έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εμφανίζουν πρόβλημα χρηματοδότησης. Έτσι μέσα στο 2016 δεν έχει πληρωθεί κανένα έργο του αγροτικού τομέα με αποτέλεσμα κάποια να έχουν «παγώσει».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Αγοραστός, μετά από συνάντηση που υπήρξε με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση αποφασίστηκε μια διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές και να προχωρήσουν τα έργα αυτά και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Παρόντες κατά την υπογραφή της ς ήταν ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Στάμος Διαμαντάς και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

ΑΤΙΚΕΙΜΕΟ ΤΟΥ ΕΡΟΥ

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι, η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών που δεν έχουν υλοποιηθεί από τις εργολαβίες «Ταμιευτήρας Κάρλας και συναφή έργα» και «Κατασκευή των Υπολειπόμενων Εργασιών ΄Εργου Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας, Α' Φάση» καθώς και άλλα συμπληρωματικά που κρίνονται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του όλου έργου και ειδικότερα :

 • Η επέκταση του συλλεκτήρα Σ3 από τη Χ.Θ. 15+950 έως τη συμβολή του με το χείμαρρο ΄Αμυρο στη Χ.Θ. 19+085

 • Η κατασκευή των υπολειπόμενων τεχνικών έργων που δεν είχαν υλοποιηθεί από την εργολαβία «Κατασκευή των Υπολειπόμενων Εργασιών ΄Εργου Επαναδημιουργίας Λίμνης Κάρλας, Α΄ Φάση» για την αποστράγγιση των κλειστών λεκανών αριστερά (ανατολικά) του συλλεκτήρα Σ3

 • Η ολοκλήρωση των έργων συμβολών του συλλεκτήρα Σ3 με τα ρέματα

 • Η αποκατάσταση επαρχιακής οδού στην περιοχή Καστρίου – Πλασιάς και κατασκευή οδού ς στη γέφυρα Γ3.4 του συλλεκτήρα Σ3

 • Η προστασία των ών Γ3.1, Γ3.2, Γ3.3 και Γ3.4 του συλλεκτήρα Σ3

 • Η κατασκευή δρόμου και ράμπας στην περιοχή της εκβολής του συλλεκτήρα Σ3

 • Η κατασκευή επενδεδυμένης διατομής στο συλλεκτήρα Σ6 από τη Χ.Θ. 0+232 έως τη Χ.Θ 0+408

 • Η κατασκευή έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής οικισμού Σωτηρίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Dark Mode

  "Αλιεύοντας" την είδηση