Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Βραβείο συμμετοχής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα O City
Βραβείο συμμετοχής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα O City

Βραβείο συμμετοχής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα O City

Ακόμη μια ευρωπαϊκή διάκριση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός παρέλαβε το βραβείο συμμετοχής στο πρόγραμμα Ο City για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με επικεφαλής εταίρο το Πανεπιστήμιο της Valencia στην Ισπανία, έχει σαν στόχο την ανάδειξη μνημείων υψηλής πολιτιστικής και τουριστικής αξίας, μέσα από εικονικές περιηγήσεις και ψηφιακές πλατφόρμες που αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. «Με σχέδιο και ολοκληρωμένη στρατηγική κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να οδηγήσουμε τη Θεσσαλία στη νέα εποχή του » δήλωσε ο κ. Αγοραστός, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπο Σαμαντζή.
Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός εντάσσεται μια σειρά δράσεων όπως:
η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που στόχο έχει να εξασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να γίνουν δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου και όχι απλώς παθητικοί καταναλωτές των ψηφιακών υπηρεσιών
-η νέα συνεργασία της Google με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να ενισχυθούν οι ψηφιακές νέων επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού, μέσα από το σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων
– η δημιουργία του Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, βασικός άξονας του οποίου είναι η εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα στην οικονομία και την κοινωνία σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ, για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού της Θεσσαλίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ πωλήσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση