Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Βραβείο συμμετοχής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα O City
Βραβείο συμμετοχής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα O City

Βραβείο συμμετοχής για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα O City

Ακόμη μια ευρωπαϊκή για την , καθώς ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός παρέλαβε το βραβείο συμμετοχής στο Ο City για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ευρωπαϊκό με επικεφαλής εταίρο το Πανεπιστήμιο της Valencia στην , έχει σαν στόχο την ανάδειξη μνημείων υψηλής πολιτιστικής και τουριστικής αξίας, μέσα από εικονικές περιηγήσεις και ψηφιακές πλατφόρμες που αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. «Με σχέδιο και ολοκληρωμένη στρατηγική κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να οδηγήσουμε τη Θεσσαλία στη νέα εποχή του » δήλωσε ο κ. Αγοραστός, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον εκπρόσωπο του Θεσσαλίας Χαράλαμπο Σαμαντζή.
Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός εντάσσεται μια σειρά δράσεων όπως:
η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που στόχο έχει να εξασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να γίνουν δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου και όχι απλώς παθητικοί καταναλωτές των ψηφιακών υπηρεσιών
-η νέα συνεργασία της Google με την προκειμένου να ενισχυθούν οι ψηφιακές νέων επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού, μέσα από το σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων
– η του Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, βασικός άξονας του οποίου είναι η εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα στην οικονομία και την κοινωνία σε συνεργασία με τον Σ, για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού της Θεσσαλίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ πωλήσεων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση