Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Βράβευση Πυροσβεστών στην τελετή Εορτασμού των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος
Βράβευση Πυροσβεστών στην τελετή Εορτασμού των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Βράβευση Πυροσβεστών στην τελετή Εορτασμού των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, πραγματοποιήθηκε την 15 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, η επίσημη τελετή Εορτασμού των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την τελετή προλόγισε ο υπαρχηγός Υποστήριξης ΠΣ αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βράβευση υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που διακρίθηκαν για τις πράξεις τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Μεταξύ αυτών, από Υπηρεσίες της δικαιοδοσίας στη Μαγνησία βραβεύτηκαν:

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου οι πυροσβέστες Παπαζήσης Στέργιος και Κιμανετζής Νεκτάριος, οι οποίοι την 1η Δεκεμβρίου 2017 επέδειξαν ηρωισμό και αυτοθυσία και παρά τον ισχυρό άνεμο και τον έντονο κυματισμό που επικρατούσαν στο λιμάνι του Βόλου, έπεσαν στη θάλασσα και διέσωσαν έναν 62χρονο άνδρα.

Στη συνέχεια βραβεύθηκαν οι υπάλληλοι της 8ης ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και διάσωση ενός ορειβάτη, 25 ετών σκοπιανής καταγωγής, ύστερα από εγκλωβισμό του σε βραχώδη και απόκρημνη περιοχή και σε ύψος 2.850 μέτρα στη θέση Στεφάνι στο όρος Όλυμπος στις 25 Ιουνίου 2017.

Το βραβείο παρέλαβε ο υποδιοικητής της 8ης ΕΜΑΚ επιπυραγός Παναγιώτης Κασκαμπάς, ο οποίος επίσης βραβεύτηκε για τον εντοπισμό και διάσωση, ενός ορειβάτη, 29 ετών, ρουμανικής υπηκοότητας, έπειτα από εγκλωβισμό του σε απόκρημνο σημείο και σε ύψος 2.800 μέτρα στο Μύτικα Ολύμπου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 2017 και διήρκησε τρείς ημέρες. Το άτομο διασώθηκε με τη χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο μέσω ορειβατικού μονοπατιού, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών στην περιοχή Βρυσοπούλες Ολύμπου.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας συγχαίρει τις πράξεις των πυροσβεστών. Δηλώνει την υπερηφάνειά του στο γεγονός ότι προΐσταται υπαλλήλων που με εφόδια την άρτια εκπαίδευσή τους και συνάμα το φιλότιμο, τους οδηγεί στην υπέρβαση του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος με αποτέλεσμα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών της Μαγνησίας… - https://t.co/0ijOmY3jfm -

  • Θέματα των Αφετών στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ - https://t.co/D2R9o2o1U2 -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ - https://t.co/R5SsOkQ0Iu -

"Αλιεύοντας" την είδηση