Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Τζούλια Τσαλίκη: Να ισχύσουν άμεσα αναλογικά διόδια μεταξύ Βόλου-Λάρισας
Τζούλια Τσαλίκη: Να ισχύσουν άμεσα αναλογικά διόδια μεταξύ Βόλου-Λάρισας

Τζούλια Τσαλίκη: Να ισχύσουν άμεσα αναλογικά διόδια μεταξύ Βόλου-Λάρισας

Τι συμβαίνει με την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στους παράπλευρους;

Θέση εναντίον της εγκατάστασης Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στα Τέμπη στο ύψος των Αμπελακίων πήρε η παράταξη Θεσσαλών Συμπολιτεία, υιοθετώντας την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.

Η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τζούλια Τσαλίκη, τόνισε ότι το αίτημα του αναδόχου εγείρει εύλογα ερωτήματα: για ποιό λόγο προτείνονται συνεχείς διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό που έχει αρχικά εγκριθεί και επανειλημμένα τροποποιηθεί από τη ;

Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί για τη συνολική πορεία και τα χρονοδιαγράμματα του έργου. «Ο Ανάδοχος δεν ενημέρωσε ποτέ ολοκληρωμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο για όλα τα θέματα που αφορούν στο έργο, στην διελεύσεων, αλλά και τις υπερχρεώσεις ιδίως στο Μοσχοχωρι, πράγμα που καίει τις τοπικές ς. Αντίθετα στέλνει μεμονωμένα αιτήματα όταν τυπικές διαδικασίες το επιβάλλουν».

Αναλυτικότερα δήλωσε ότι «έχει εξαντληθεί το όριο ανοχής των πολιτών ιδιαίτερα του Βόλου και της Μαγνησίας, αλλά και της Λάρισας με τα υπέρογκα διόδια των 4 συν 4 ευρώ ανά κατεύθυνση, για τη χρήση του δρόμου. Πρόκειται για κατάφωρη αδικία και ζητάμε επιτέλους αναλογικά διόδια, τα οποία συνεχώς εξαγγέλονται και ποτέ δεν γίνονται. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε πότε θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα αναλογικά και ηλεκτρονικά διόδια. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το τμήμα Βόλος – Λάρισα. Επίσης να αναπροσαρμοστεί η πολιτική της αναδόχου εταιρείας για την προςέλκυςη των βαρέων οχήματων».

Υπενθύμισε επίσης ότι με το όμο 4388/2016 (ΦΕΚ 93/Α/27.5.2016), απαγορεύεται η «διέλευση στο παράπλευρο για οχήματα επαγγελματικής χρήσης, βαρέα οχήματα, για μηχανήματα έργων, φορτηγών και λοιπές κατηγορίες οχημάτων, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων».

Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται βέβαια στην πράξη, με αποτέλεσμα οι πολίτες να «βλέπουν το Χάρο με τα μάτια τους» ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες, που περνάνε ξυστά από θεόρατα σε στενούς και κακοφωτισμέ δρόμους.

Τέλος κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει πρωτοβουλία για τη διευκρίνιση του ισχύοντος καθεστώτος, να ζητήσει μέτρα καλύτερης αστυνόμευσης και να καλέσει όλους τους όλoυς τους εμπλεκόμε σε ειδική του Περιφερειακού Συμβουλίου.

"Αλιεύοντας" την είδηση