Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Ζημιές από ισχυρότατη καταιγίδα στη Β. Ελλάδα
Ζημιές από ισχυρότατη καταιγίδα στη Β. Ελλάδα

Ζημιές από ισχυρότατη καταιγίδα στη Β. Ελλάδα

Κτστροφές προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και η ισχυρότατη καταιγίδα, διάρκειας περίπου μιας ώρας, που έπληξε χθες τον Δήμο Τρικκαίων.

Μεγάλος πλάτανος ξεριζώθηκε στην κεντρική των Τρικάλων, ενώ σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και πτώση της πίεσης του νερού σε της πόλης. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, δέντρα ξεριζώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές σε α και αυτοκίνητα.

Ζημιές καταγράφηκαν επίσης στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Περδικοράχης, με οικίες και καλλιέργειες να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη χαλαζόπτωση.

Επίσης έπεσαν οι του ΟΣΕ στον κόμβο του Πύργου, δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλά δέντρα έγειραν κατά μήκος της οδού Καλαμπάκας.

Στη Βόρεια έπεσαν περισσότεροι από 25.000 κεραυνοί σε διάστημα 12 ωρών, από το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Οι περισσότεροι έπεσαν στην Πέλλα, σε της Ημαθίας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Οπως είπε στο Α ο μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», Μιχάλης Σιούτας, η ασυνήθιστα υψηλή δραστηριότητα κεραυνών οφείλεται στα μεγάλα ύψη που εκτείνονται οι καταιγίδες στην , γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγουμένων ημερών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση