Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Υπό το φόβο της υπερχείλισης ποταμών οι κάτοικοι των Τρικάλων
Υπό το φόβο της υπερχείλισης ποταμών οι κάτοικοι των Τρικάλων

Υπό το φόβο της υπερχείλισης ποταμών οι κάτοικοι των Τρικάλων

Φούσκωσε ο

Συνεχίζετι η έντονη στα , έχοντας ως συνέπεια το “φούσκωμα” των ποταμών της περιοχής.

Κατολισθήσεις σημειώνονται στην περιοχή της Πύλης και της Καλαμπάκας, αλλά σκαπτικά της Περιφέρειες Θεσσαλίας και των δήμων, καταβάλουν προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και της οδικής .

Στην περιοχή της Πύλης, είναι προς αποκατάσταση κατολισθήσεις στα χωριά, Στουρναρέικα, Πετροχώρι και στα χωριά της διευρυμένης κοινότητας Νεράιδας, όπως ενημέρωσε το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος Πύλης Άρης Τζάνης.

Επίσης έχει φουσκώσει το ποτάμι στην Αθαμανία και επεμβαίνουν εκεί τα της ς για αποκατάσταση των ζημιών. Στο σημείο βρίσκεται ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μηχαλάκης, ο οποίος συντονίζει το έργο.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του trikalaola.gr, ο ποταμός και ο παραπόταμός του, ο Πορταϊκός, έχουν φουσκώσει απότομα και η στάθμη τους ανεβαίνει συνεχώς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα υπερχείλισης, αλλά η είναι πολύ έντονη παντού και ιδίως στα ορεινά, οπότε σύντομα θα συμβεί και αυτό…

Σημειώνεται πως έχουν αρχίσει οι εργασίες της ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής θωράκισης πέριξ του Πηνειού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Πηγή: thecaller.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση